Nieuws

Aftrap najaarseditie Expeditie Impact 2022

We zijn weer van start!  Expeditie Impact — hét programma waarin sociaal ondernemers leren hoe zij een onderzoek naar de door hun gerealiseerde impact opzetten én uitvoeren — is weer begonnen.

Gepubliceerd op 18 oktober 2022

Een nieuwe groep enthousiaste deelnemers stond op 11 oktober klaar voor de start. Klaar voor een praktisch leer-doe traject op het gebied van impactmeten. In vijf maanden worden zij, namelijk, begeleidt door Avance en Social Enterprise NL in het opzetten en uitvoeren van een gepersonaliseerde impactmeting.

Wij stellen de deelnemers graag aan je voor!

Lonneke Heijdeman van de Ruilfabriek, Wilma Nugteren van Elliz in Company, Evianne Beijeman en Sobia Ali van Saeed, Heleen Vermeulen en Esther Bussel van MuZIEum, Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast, Thiro van Zijl van Thiro Training en Merle Freeke van Startwijzer gaan aan de slag met het meten van hun impact. Allen zijn zij actief op het gebied van arbeidsparticipatie en/of voedseltransitie.

Stichting De Ruilfabriek is een goede doelen organisatie die gelooft en werkt vanuit de ruileconomie. Twee locaties waar zij werken met vrijwilligers met en zonder een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Elliz in Company is een sociale en duurzame textielwerkplaats waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen om mee te doen.

Saeed is een plek waar nieuwkomers hun talenten en passie inzetten en meedraaien in de maatschappij. Met elkaar organiseren ze evenementen, maken ze lekkere gerechten en creeëren ze kansen voor iedereen.

MuZIEum is een ervaringsmuseum waar je ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. De bezoeker vertrouwt in het pikkedonker op zijn ervaringsdeskundige gids en ontdekt wat er juist wél kan als je niets ziet.

Mama's koelkast biedt niet alleen authentieke catering en kookworkshops, maar ook een acadamy waarin mama's worden opgeleid tot zelfstandig ondernemer in de foodsector. 

Thiro Training geeft sport en leefstijlcoaching aan mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. Mét persoonlijke begeleiding waarin zij coachen naar een gezondere leefstijl.

Re-integratiebureau Startwijzer coacht en begeleidt iedereen - die kan en wil werken - naar een baan in loondienst, zelfstandig ondernemerschap of een verbeterde werksituatie.


Wat hebben ze gedaan? 

Op de eerste trainingsdag werkten de deelnemers aan hun eigen Theory of Change, waarmee zij in beeld brengen hoe zij met hun werk concrete impact maken. 
 
Op naar het volgende deel van de expeditie! Eerstvolgende onderwerp op de agenda: het concreet maken van de meetdoelstellingen.


>>> Heb je ook interesse in het meten van je impact? Lees meer over het programma en plan je deelname voor de editie van 2023 vast in!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •