Nieuws

De eerste podcastaflevering van 2023 is online!

Raphaël Nouwen van Untapped Talents schuift dit jaar als eerste studiogast aan bij Willemijn Verloop en Stefan Panhuijsen. Hij vertelt over hoe zijn sociale onderneming mensen met een vluchtachtergrond aan een betaalde baan helpt, en welke kansen en uitdagingen hij daarin tegenkomt.

Gepubliceerd op 15 maart 2023

Na zijn loopbaan bij Triodos Bank begon Raphaël met Untapped Talents: een sociale onderneming die mensen met een vluchtachtergrond helpt aan een betaalde baan. Het is Raphaël zijn visie om mensen zo snel mogelijk aan een baan te helpen, dus als ze nog in een AZC wonen en voordat ze statushouder zijn. Juist in deze fase kan het verschil gemaakt worden volgens hem.

Maar de bureaucratie werkt dit enorm tegen. Dit werd recentelijk duidelijk in het grote verschil tussen de arbeidsparticipatie van mensen uit Oekraïne en statushouder uit andere landen zoals Syrië. Hoe kan dat beter en welke tips heeft hij voor werkgevers die met mensen met een vluchtachtergrond willen werken? 

Uiteraard staan we ook even stil bij het financieringsklimaat voor sociale ondernemingen, iets waar Raphaël vanuit zijn vorige rollen veel kennis van heeft. Dit en meer in de deze aflevering van Systeem op de Schop!

Luister naar deze nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •