Nieuws

Deel XIV: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 23 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Gelijke rechten voor al het groenten en fruit
Bij Kromkommer staat krom gelijk aan recht. Ze proberen op allerlei manieren te laten zien dat kromme groenten en fruit ook een vaste plek in het schap verdienen. Team Kromkommer heeft de afgelopen tijd extra hard gewerkt om alle thuiszittende kids blij te kunnen maken met het allereerste Kromkommer kinderboek: ‘De Krommies | Meneer Tweebeenpeen‘. Kids leren met het kinderboek dat de natuur geen eenheidsworst maakt. De Krommies zijn nét zo lekker als hun rechte vriendjes. Bestel hem voor je kids of doneer er eentje aan stichting Kinderen van de Voedselbank om zo veel mogelijk kids fan te maken van krom.

We zitten allemaal in dezelfde Raft 
Raft zet zich in om (sociale) ondernemingen draaiende te houden tijdens COVID-19. Ze hebben het hun missie gemaakt om het MKB een kans te geven sterker terug te komen na de huidige crisis. Om deze missie te bereiken is het non-profit platform ontstaan. (Sociale) ondernemingen kunnen zich aanmelden en krijgen als het ware een eigen financiering campagne op dit platform. Zo kunnen liefhebbers van jouw dienst of product je via donaties of tegoedbonnen steunen op dit platform. Zelf geen ondernemer? Check dan snel of jouw favoriete restaurant, sportclub of andere onderneming er al bij staat!

Flessenpost door de brievenbus heen
Retulp zorgt met hun messenger bottles voor het perfecte geschenk voor de thuiswerkers. De platte flessen die door de brievenbus passen, is de flessenpost van deze tijd. Door het laten bedrukken van een persoonlijke tekst op de fles, laat jij zien dat je aan iemand denkt in deze tijd. Zelfs tijdens het blokje om in de pauze komt de waterfles goed van pas, want hij past in je binnenzak. Bestel het brievenbus geschenk in verschillende kleuren of met een mooie bamboe-look dop!

Veilige maaltijd aan huis voor ouderen
Veel ouderen maken gebruik van een maaltijdservice voor de dagelijkse warme maaltijd. Toch komt daar nog veel onzekerheid bij kijken. Kan ik nog veilig gebruik maken van een maaltijdservice? Zijn de maaltijden wel veilig? En welke maatregelen hebben de verschillende leveranciers getroffen? In dit overzicht van Maaltijdbutler.nl vind je alle praktische informatie op 1 plek. Ben jij of ken jij iemand die met deze onzekerheden kampt? Check dan snel het overzicht.

Modernisering van vrijwilligerswerk in tijden van corona 
Coronahelpers.nl is een samenwerkingsverband van lokale welzijnsorganisaties, gemeenten en de overheid om de impact van het coronavirus te beperken. Met de technische hulp van Deedmob die zich inzet voor de modernisering van vrijwilligerswerk is dit mooie platform op poten gezet. Mensen met wat extra tijd in handen kunnen makkelijk en snel zien waar hun hulp nodig is. Organisaties of individuen die juist hulp nodig hebben kunnen zich ook aanmelden. Zo komt het hulpaanbod bij de relevante mensen of organisaties terecht en wordt iedereens energie optimaal ingezet. Hulp krijgen of hulp geven? Meld je aan!

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •