Nieuws

Deel XIII: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 21 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

De allereerste Nederlandse Mondmasker Fabriek  
De Mondmasker Fabriek is een feit! Om niet afhankelijk te zijn van fabrieken aan de andere kant van de wereld is Refugee Company begonnen met het versneld inrichten van een allereerste mondmasker fabriek. Met steun van Qredits en Philips Foundation wil dit gloednieuwe initiatief ertoe bijdragen dat iedereen die helpt bij het bestrijden van de gevolgen van de coronacrisis de beschikking krijgt over de juiste beschermingsmiddelen. Lees hier verder of plaats indien nodig een bestelling! 

Steun de cruciale beroepen met (h)eerlijke maaltijden 
Jack Bean zet zich in om ‘Fast Food’ ook ‘Good Food’ te maken voor zowel jou als voor de Aarde. Dit doen ze door overheerlijke, 100% plantaardige, lokaal geproduceerde en eerlijke gerechten te maken. Op 1 april hebben ze al 100 van deze gezonde maaltijden kunnen doneren aan de verplegers van het Erasmus MC in Rotterdam. Nadat ze deze donatie deelde om social media kregen ze een overvloed aan berichten van mensen die ook graag een steentje bij wilde dragen. Daarom kan je nu via de Jack Bean webshop maaltijden doneren aan hardwerkende mensen in cruciale banen. Bekijk hier hoe het werkt

Hoe Coolfinity blijft innoveren in tijden van corona
Coolfinity werkt hard aan de ontwikkeling van een koelsysteem die met langdurige batterij constante koeling kan leveren in ontwikkelingslanden. Na de bekendmaking van de corona maatregelen heeft ook het team van Coolfinity zichzelf eens goed achter de oren moeten krabben. Hoe nu verder? Hoe werk je op afstand aan de ontwikkeling van een product met een internationaal team waarmee je voorheen altijd fysiek samenwerkte? Hiervoor hebben ze toch de mogelijke oplossingen gevonden en gedefinieerd in 6 ‘key factors’. Zit je zelf in een vergelijkbare situatie? Lees dan hoe Coolfinity dit aanpakt

Positieve bezinning met Merijn Everaarts 
Samen met vele andere ondernemingen wordt ook Dopper hard geraakt door de huidige crisis. Daarom besloot Merijn Everaarts, oprichter van Dopper, juist nú te starten met een nieuw initiatief namelijk de Mama Gaia Talkshow. Tijdens deze talkshow wilt Merijn vooral een podium geven aan ondernemers met een interessant, inspirerend verhaal die niet bij de pakken neerzitten maar opstaan en doorgaan. Hij gelooft dat deze inspirerende ondernemers juist nú het verschil gaan maken. De talkshow is te zien op het YouTube kanaal Mama Gaia Haarlem. Meer weten over de start van dit initiatief? Lees hier het artikel

Dopper.jpg

Gratis onderwijs in burgerschap op afstand
Creathlon zet een nieuwe generatie sterk in de sneakers door nieuwe vaardigheden te leren en met een open mind te functioneren. Zo hebben ze verschillende educatieve initiatieven waaronder Krachtbronnen. Krachtbronnen is een lespakket voor scholen die hun leerlingen meer dan alleen rekenen en taal willen meegeven, maar ook burgerschap, sociaal-emotionele ontwikkeling en levensbeschouwing. Daarom hebben ze ook nu speciaal materiaal gemaakt om thuis te doen tijdens de coronacrisis. Vol met interactieve lessen en oefeningen voor primair en voortgezet onderwijs en wekelijks nieuw materiaal. Interessant? Bekijk het aanbod!

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •