Nieuws

Deel XII: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 16 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

De Midwest Troostdoos 
Midwest wilt d.m.v. de verhuur van zalen en werkplekken in het monumentale schoolgebouw in Amsterdam West zich inzetten om de stad prettig en leefbaar te houden voor iedereen. Tijdens de coronacrisis missen ze hun huurders, buren, gasten, vrijwilligers en vrienden van het gebouw enorm maar ze vinden troost in kleine dingen zoals de tuin die steeds groener wordt. Zo bedachten ze de MidWest Troostdoos. Een feel-good pakket gevuld met lekkers van lokale ondernemers die nu dringend steun nodig hebben. Bestel je eigen Troostdoos en geniet van de kleine dingen.

Pay-what-you-can campagne voor mentale ondersteuning 
Inuka wilt effectieve mentale gezondheid ondersteuning beschikbaar maken voor iedereen. In samenwerking met de Friendship Bench heeft Inuka een ‘pay-what-you-can’ campagne opgezet om ook tijdens de coronacrisis mentale gezondheidsondersteuning beschikbaar te maken voor iedereen. De coaches van Inuka zijn gecertificeerde therapeuten en psychologen die je op elk moment via de telefoon kunnen ondersteunen. Ook hebben ze een blog geschreven over hun lessons learned en hebben ze een ‘you are not alone’ Facebook groep aangemaakt om mensen te verbinden en ondersteunen.

DesignWeek@School Challenge 
Nu alle scholen in Nederland gesloten zijn wordt met man en macht gewerkt om het onderwijs voor alle leerlingen zo veel mogelijk doorgang te laten vinden. Stichting DesignWeek@School wil hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom bieden ze een wekelijkse Design Challenge aan, waar scholen kosteloos aan deel mogen nemen! Tijdens deze challenges leren jongeren hoe zij met behulp van technologie problemen op kunnen lossen en oefenen ze allerlei vaardigheden. Iedere woensdag wordt er een nieuwe design challenge bekend gemaakt. Met de hele klas deelnemen? Meld je aan door te mailen naar Floor.

#EnactusCares
Het coronavirus zet de wereld op z’n kop. Nieuwe uitdagingen zoals eenzaamheid, tekort aan vrijwilligers en studenten zonder fysiek onderwijs duiken overal op. Bij Enactus denken ze tijdens deze uitdagingen meteen aan nieuwe mogelijkheden. Daarom zijn ze het initiatief StudentvsCorona gestart. Veel studenten hebben meer vrije tijd en willen graag helpen. Maar waar te beginnen? StudentvsCorona creëert een duidelijk overzicht van alle vrijwilligerswerk mogelijkheden per stad. Zo kunnen studenten snel zien waar ze in eigen stad een steentje bij kunt dragen. Kijk snel waar jij kan helpen!

“Wilt u deze dans van ons” - Het Danspaleis
Uit zorg voor het welzijn van ouderen zijn tot juni alle Danspaleizen en Muzieksalons afgezegd en uitgesteld. Maar wees niet te veel getreurd, want Het Danspaleis blijft bewegen, óók tijdens Corona. In de nieuwsbrief van Het Danspaleis vind je allerlei manieren om in beweging te blijven en gezond te blijven tijdens de tijdelijke sluiting. Zo lees je bijvoorbeeld over de gezondheidseffecten van dansen, kan je meedoen met de thuisdans video’s met danspaleisfan Cora of kan je een praatje maken via de danspaleis bel-lijn. Dit en nog veel meer in de nieuwsbrief van Het Danspaleis.

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •