Nieuws

Deel XI: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 14 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Zet jouw held in het zonnetje en steun de bloemenkwekers! The Flower Family geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te bloeien in de maatschappij terwijl ze prachtige boeketten maken met bloemen afkomstig van duurzame kwekers. Momenteel heeft de bloemensector het zwaar te verduren en kwekers zien hun bloemen direct de compostbak in gaan en kunnen er niks aan doen. The Flower Family een actie gestart zodat deze kwekers door kunnen gaan met het opfleuren van de wereld. Bestel nu een speciale orchidee plant afkomstig van Your Natural Orchid. Voor jezelf of voor diegene die dat momenteel echt verdiend.

Help Nederlandse kinderen thuisleren 
Close the Gap zet zich in voor toegang tot ICT in ontwikkelingslanden. Met de huidige Covid-19 realiteit merken ze dat er ook dichter bij huis hulp nodig is. Leerlingen krijgen digitale huiswerkopdrachten maar niet alle kinderen hebben thuis toegang tot een computer om deze opdrachten uit te voeren. Daarom start Close the Gap in samenwerking met DigitalForYouth een doneeractie waarbij bedrijven hun gebruikte laptops kunnen doneren en particulieren een financiële donatie kunnen doen. Doneer en zorg samen voor een positieve impact op het leven van Nederlandse kinderen. Lees hier verder of meld je donatie aan.  

Tips van thuiswerk experts! 
Ontelbaar veel laptops worden deze week op de keukentafel opengeklapt om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hele organisaties werken voor de eerste keer geheel vanuit huis. Iets wat voor het team van Webmastery business as usual is; zij werken met 15 collega’s altijd vanuit huis. Deze thuiswerk experts delen daarom 8 thuiswerk tips om het thuiswerken zo efficiënt en aangenaam mogelijk te maken. Check de tips!

Les je dorst met de Drinking Lemonaid Helps Box
Drinking helps – dat roepen ze bij Lemonaid al jaren en dat geldt nu natuurlijk meer dan ooit. Lemonaid en Charitea maken frisdrank en ijsthee van alleen de beste biologische fairtrade ingrediënten. Deze faire frisjes doneren 5ct per fles aan sociale projecten in de gebieden waar de ingrediënten vandaan komen. Juist nu heeft de rest van de wereld hun steun hard nodig. Les je dorst met de ‘Drinking Lemonaid Helps Box’ met alle smaken keer drie plús een toffe “upcycling tool”. Geniet van deze frisse Lemonaid in de zon op je balkon, in je tuin of vanuit je open raam. 

LemonAid Foto.jpg

Sharepeople schiet zzp’ers te hulp
Veel zzp’ers zien hun inkomen én hun ‘financiële buffer’ door de coronacrisis momenteel verdampen. Daardoor wordt het extra lastig om nog voldoende inkomsten te hebben, mocht men langere tijd ziek worden. SharePeople biedt een financieel vangnet voor zzp’ers die langdurig ziek worden. Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: “Daarom gaan wij als SharePeople ons steentje bijdragen om de zzp’ers in nood tegemoet te komen”. Dit doen ze door voor nieuwe deelnemers de eerste 3 maanden geen deelnamekosten in rekening te brengen. Ook voor huidige deelnemers zijn er maatregelen getroffen. Lees hier verder en schrijf je in.

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •