Nieuws

Deel X: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 9 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Zingend het weekend in met de Huiskamer Singalong!
De eerste Huiskamer Singalong van sociale onderneming Klup en Mooie Boules samen was een gezellige chaos met 300 mensen, jong en oud! Kan dat op Goede Vrijdag nog beter met meer enthousiastelingen? Samen gezellig liedjes zingen onder leiding van muzikanten. Meld je aan via de Klup app of het Facebook evenement. Vrijdag om 20:00 uur start de band met de Singalong, haken we allemaal in en gaan we zingend het weekend in!

Help ambachtscentrum Driekant een extra handje
Driekant, de biologische bakker met winkels en lunchcafés op meerdere locaties, blijft optimistisch en blijft voor je klaar staan, maar kan jouw hulp goed gebruiken! Help nu Driekant op de been te blijven met een Tegoedbon en krijg straks heerlijke biologische brood- en banket producten met voordeel. Of bestel de PAAS-TAS, een samengestelde tas vol Paas lekkernijen om er dit weekend nog een feestelijk tintje aan te geven. 

Coronavirus begrijpen voor mensen met een beperking
Steffie zorgt dat het coronavirus ook voor mensen met een verstandelijke beperking en andere kwetsbare doelgroepen begrijpelijk is. Samen met de Rijksoverheid heeft Leerzelfonline.nl de website corona.steffie.nl ontwikkeld voor begrijpelijke en betrouwbare informatie over het nieuwe coronavirus. Aan de hand van stapsgewijze uitleg, vriendelijke tekst en gesproken tekst legt Steffie uit hoe je goed je handen wast, welke symptomen er bij het virus ontstaan en helpt bij het maken van een dagindeling. 

Iemand bedanken? Geef een taart
De sociale taarten van Fröbel maken mensen blij, en zo onlangs ook 500 ouderen uit verschillende Rotterdamse verzorgingshuizen. De zorgteams en de ouderen mochten genieten van hartverwarmende soep, taart en kaarten gemaakt met liefde door de medewerkers van Fröbel. Wil jij iemand blij maken? Steek iemand een hart onder de riem met een eigengemaakte taart. Stuur een mail of bestel online via Rechtstreex.

Corona Impact Initiatives
Deze community van getalenteerde jonge mensen bundelen hun krachten en zetten stuk voor stuk mooie corona initiatieven op. De Young Impactmakers, een initiatief van Starters4Communities, laten zien dat in tijden van crisis dit de mensen samenbrengt en innovatief maakt.  Wil je helpen maar weet je niet hoe? Neem dan een kijkje op de website en waarschijnlijk zit er iets voor je tussen, of zet jouw initiatief erop! Van soep tegen eenzame ouderen tot Nederlands praten met nieuwkomers.

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •