Nieuws

Deel VIII: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 3 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Wat als je geen huis hebt om in binnen te blijven? 
Het advies van de overheid is om zoveel mogelijk thuis te blijven, maar wat als je kwetsbaar bent en geen warm huis hebt? Sheltersuit zet zich in voor daklozen en vluchtelingen die om welke reden dan ook op straat zijn beland.  De Sheltersuit is een water- en winddichte jas die eenvoudig getransformeerd kan worden tot slaapzak. De komende dagen deelt Sheltersuit al honderden pakken uit in o.a. Amsterdam en Den Haag. Ken jij iemand die in jouw omgeving een Sheltersuit nodig heeft? Laat het ze dan weten door dit formulier in te vullen. Natuurlijk blijven ook donaties hard nodig zodat de mensen van Sheltersuit de kwetsbaren kunnen blijven beschermen. 

Duurzame flessen met een hartverwarmende boodschap
De duurzame, Nijmeegse onderneming BE O Bottle heeft de Nijmeegse Ziekenhuizen woensdag 130 flessen cadeau gegeven. De flessen zijn gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals planten, uit een reststroom van rietsuikerproductie. Om de zorg een steuntje in de rug te geven zijn de flessen voorzien van een positieve boodschap: “Blijf veilig & blijf gezond. Je doe fantastisch werk, bedankt!”. BE O roept ook andere organisaties op om te helpen. Daarom hebben ze de hashtag en challenge #SupportOurHeroes in het leven geroepen. Benieuwd naar wat deze challenge inhoud? Lees hier verder!  

Lekker eten om voedselverspilling tegen te gaan 
De Tweede Jeugd gaat voedselverspilling tegen door broden te redden en deze om te toveren in heerlijke supertosti’s of ander lekkers! Nu hebben ze een webshop geopend zodat je ook de producten voor thuis kan bestellen. De donderdag voor pasen is het eerste bezorgmoment zodat je nog net op tijd bent om al dat lekkers op je paastafel te serveren. Uiteraard allemaal op basis van geredde broden! Je helpt niet alleen jezelf aan lekkere producten, je helpt ook De Tweede Jeugd deze lastige tijden door en gaat voedselverspilling tegen! Bekijk het aanbod hier.

Dopper Changemaker Challenge Junior 
Zorg jij dat het plastic verhaal goed afloopt? Meld je aan voor de Dopper Changemaker Challenge Junior en bouw met de hulp van Dopper een prototype dat iedereen zal zien! Als er iets is wat we kunnen leren van de coronacrisis is dat er veel verandering moet komen en we beter voor onze planeet zullen moeten zorgen. Dopper doet hier al ontzettend haar best voor maar heeft hulp nodig van kleine toekomstige changemakers met frisse, jonge en creatieve ideeën. Als leraar kun je één keer je hele klas aanmelden. Geen leraar? Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen ook alleen of in teams van 2 a 3 zich opgeven. Meld je kind snel aan en wordt een echte wereldverbeteraar. 

Doe een actieve cadeaubon cadeau! 
Klimmen en klauteren in de natuur is volgens Fun Forest een geweldige manier om je angsten te overwinnen; je eigen krachten te leren kennen en aan je team te bouwen. Fun Forest zet zich in voor een inclusieve maatschappij en arbeidsmarkt. Daarom bieden ze jonge mensen die het moeilijk vinden om werk te vinden een plek in hun enthousiaste team. Om Fun Forest te steunen in deze bijzondere tijden kan je een cadeaubon voor hun klimbos kopen. Deze bon is geschikt voor alle parken, alle producten, leuk voor een verjaardag of andere gelegenheid die gevierd moet worden en blijft 2 jaar geldig. Check hem hier

Cadeaubon-Voorbeeld-voorkant-2019-e1584438351759.jpg

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •