Nieuws

Deel VII: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 1 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Betekenisvolle mondkapjes in the making 
Oprichtster Jolijn van VanHulley, wilt graag mondkapjes maken om bij te dragen aan het enorme tekort. Jeukende handen, maar waar begin je? In haar blog lees je over de twijfels en hoaxes waar ze tegenaan liep. Deze week is het zicht weer helder en is de productie van mondkapjes gestart. Niet voor de zorgsector wegens bijzonder strikte eisen, maar wel voor andere sectoren waar nu ook een tekort is ontstaan. Zo helpen ze bijvoorbeeld de mensen in de Verstegen specerijen fabriek en de vuilnismannen van gemeente Groningen met ‘betekenisvolle’ mondkapjes. Daarnaast wordt er met andere ateliers, zoals  I-did en Maker’s Unite een bredere samenwerking opgezet, binnenkort meer nieuws hierover!

Seepje doneert €17.500 aan Voedselbanken Nederland 
De coronacrisis betekent gelukkig niet voor iedereen crisis, er zijn ook positieve berichten. Met sociale onderneming Seepje gaat het bijvoorbeeld erg goed: “We mogen van geluk spreken dat we in een branche werken waar de vraag er niet bepaald onder lijdt, maar juist enorm stijgt” aldus mede-oprichter Jasper Gabriëlse in Sprout. Met hun producten proberen ze het virus zo snel mogelijk om zeep te helpen. Ze willen hun succes graag delen met de mensen die het nu wel erg lastig hebben. Daarom hebben ze €17.500 aan Seepje Allesreinigers gedoneerd aan de Voedselbanken Nederland. Dat betekent een schoon huis voor 4320 gezinnen! Lees hier verder over de vertienvoudiging van de Seepje handzeep verkoop. 

De allereerste online clubles van Monkey Moves 
Kinderen goed leren bewegen, daar gaat Monkey Moves voor. Sport is volgens hen hét middel om kinderen fit en zelfredzaam te maken. Wegens de maatregelen tegen het coronavirus kunnen de sportlessen van Monkey Moves niet meer plaatsvinden. Gelukkig hebben ze snel een oplossing gevonden en is de allereerste online clubles nu beschikbaar! Zodat ook thuis de kids (en ouders) kunnen blijven bewegen en hun overschot aan energie lekker kwijt kunnen. Lees snel meer over de online clubles en word lid van de Monkey Moves (online) community

De Geweldige Wijkapp
GeluksBV is samen met Hogeschool Windesheim Zwolle, initiatiefnemer van de Geweldige Wijk aanpak. Een initiatief waarbij wijkgenoten elkaar helpen met vraagstukken of in moeilijke tijden. De Geweldige Wijk app is hier een onderdeel van en is in alle gemeenten in Nederland gratis beschikbaar. De app kan nu dus ook gebruikt worden voor  hulpvragen die ontstaan door het coronavirus. Via een persoonlijke chat leggen vrager en aanbieder contact en maken digitaal een afspraak. Ook mensen en organisaties die mogelijkheden hebben om hun medemens in deze uitdagende tijd extra te ondersteunen, kunnen hun hulp aanbieden via de app. Lees hier meer.

WijkApp Geluksbv.png 

Fuckups and lessons learned in de webinars van MUD Jeans 
MUD Jeans runt al 8 jaar een succesvol circulair denim brand en deelt onder het motto van elkaar helpen in moeilijke tijden graag hun kennis. (Sociaal) ondernemers, studenten, universiteiten, of andere geïnteresseerden, iedereen is welkom bij de gratis webinars op 2 en 8 april. De webinar van 2 april (Engelstalig) gaat over het ontwerpen van circulaire mode in de praktijk en ‘saying no to: seasons, collections, sale, cheap labor and traditional production methods’. De webinar van 8 april (Nederlandstalig) geeft inzichten in hoe het is om een circulaire onderneming te runnen, ‘Fuckups and lessons learned’. Benieuwd in de inzichten van deze ervaren sociale onderneming? Meld je dan snel aan.

Laatste kans op 1-op-1 online marketing spreekuur 
Het online marketing spreekuur met HopStep&Leap op 30 maart was een groot succes! Oprichtsters Ellen Kooij en Isolde Schram hebben 1-op-1 concrete tips kunnen geven aan de aanwezige ondernemers. Heb je dit spreekuur helaas gemist, maar is ook jouw werk (deels) stil komen te vallen door de corona crisis en denk je na over hoe je op dit moment omzet kunt genereren, nieuwe klanten aantrekt of heb je een andere marketing vraag waarover je wilt sparren? Niet getreurd! Maandagochtend 6 april openen ze nog éénmaal het spreekuur. Er zijn 4 plekken van 30 minuten beschikbaar. Reserveer je plekje door te mailen naar Nine

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •