Nieuws

Deel VI: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 30 maart 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Verwennerij voor alle thuiswerkers en thuisblijvers 
Sociale ondernemingen die ervoor zorgen dat het koffie/theemomentje van kantoor niet gemist hoeft te worden. Steun vier sociale ondernemingen met de 'Ik Blijf Thuis Box' en maak thuiswerken aangenamer. Deze box zit vol met goede en eerlijke producten zoals; koeck zonder troep van de Koeckebackers, (h)eerlijke koffie van Gosling Coffee, losse kruidenthee van Senza Tea Company en kloosterbier van Brouwerij Kleiburg. Zo wordt er gezorgd dat jij met positieve energie de dag doorkomt! Bestel de Ik Blijf Thuis Box hier

Coronavirus webinar: Steunpakket voor ondernemers
Boostz biedt een coronavirus webinar aan waarin een steunpakket voor (sociaal) ondernemers wordt toegelicht. Drie experts waaronder Ronald Kleverlaan van Stichting MKB financiering en Marco Vermin van Alfa Accountants en Adviseurs geven duidelijkheid over onderwerpen zoals mogelijkheden tot financiering/kredieten, werktijdverkorting regeling, uitstel van belasting betalingen en nog veel meer waar je als (sociale) ondernemer veel baat bij kunt hebben in deze tijden. Aanmelden voor deze behulpzame webinar kan nog tot donderdag 2 april vóór 16:00, dan gaat deze van start. Interessant? Schrijf je nog snel in.  

Online voorlezers gezocht!
Diversion gelooft in een open samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. Een van hun mooie projecten is de Voorlees Express, waarbij gezinnen worden ondersteund op het gebied van taalontwikkeling. Dit project moet zich echter ook aanpassen aan de maatregelen tegen het coronavirus. Daarom zoekt Diversion nu online voorlezers. Als online voorlezer help je een gezin door drie keer per week, een half uurtje, online leuke taalstimuleringsactiviteiten te doen. Dus zit jij thuis, heb je tijd, en wil jij gezinnen online ondersteunen? Stuur ze dan een bericht met als onderwerp ‘online voorlezen’ en help mee!

Eerlijke koffie zo door je brievenbus! 
Sococo heeft ervoor gezorgd dat je ook thuis nog kan genieten van eerlijke en sociale koffie zonder dat fysiek contact daarbij nodig is. Het ‘brievenbuspakketje’ biedt hierbij een veilige uitkomst en maak je kennis met de koffie van Sococo. Op deze manier probeert Sococo hun motto ‘color your world’ in deze moeilijke periode te verspreiden. Steun de koffieboeren uit Guatemala en ontvang 2x 250 gram eerlijke koffie op jouw deurmat. Neem een kijkje in de webshop van Sococo voor het aanbod. 

Thuiswerkende ouders opgelet! Tips voor ‘thuislerende’ kids.
SpringLab gelooft dat kinderen leren door te ervaren met hun hele lichaam. Spelen, ontdekken, vallen en weer opstaan. En ook deze actieve sociale onderneming wil graag haar steentje bijdragen. Daarom geven ze nu bewegend leren tips via leuke compacte youtube filmpjes, met benodigdheden die je vaak al in de kast hebt liggen. Zo kunnen de kids hun energie kwijt en steken ze er tegelijkertijd ook nog een heleboel van op. Even geen inspiratie meer? Of even niet meer leren via een schermpje? Bekijk dan snel alle leuke bewegend leren tips

Screenshot 2020-03-30 at 15.16.53.png

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •