Nieuws

Deel V: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 27 maart 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

De Grote Sencity Quarantaine Show  
Sencity Festival 2020 is, net als alle andere festival en evenementen in Nederland, geannuleerd als gevolg van het coronavirus. Possibilize is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hun Possibilizing-filosofie ook nú toegepast: denken en handelen in mogelijkheden, in élke situatie. En ook deze keer met resultaat! Op zaterdag 28 maart gaat om 15:00 uur De Grote Sencity Quarantine Show live op Facebook en YouTube. Een show geschikt voor zowel slechthorenden en goed horende mensen. De show zal ongeveer 2 uur duren en is gevuld met een live talkshow, interviews, muziek, signdancers en nog veel meer! Lees meer over dit evenement via de Sencity Facebook.

Bier-kaas-noten pakket voor de (digitale) borrel 
Brouwerij de 7 Deugden wil graag het dagelijkse leven binnen zo aangenaam mogelijk maken en roept tegelijkertijd op om de lokale (sociaal) ondernemers te ondersteunen. Daarom heeft deze bijzondere brouwerij waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt smaakvol speciaalbier brouwen een bier-kaas-noten pakket samengesteld. Hier kom je de (digitale) borrel wel mee door! Pakket 1 bestaat uit 6 biertjes, 750 gram kaas en 250 gram notenmix, waar je samen met je thuisblijf maatje van kan genieten. Zit jij met al je huisgenoten, familieleden of vrienden thuis? Dan kan je ook kiezen voor pakket nummer 2 met dubbel zoveel lekkers! Bestel ze hier. 

Steun de duurzame fashion missie van Studio JUX
Stay positive! Is het huidige motto van Studio JUX. Dit duurzame ethische mode en lifestyle merk moedigt iedereen aan om met een positieve mind-set deze bijzondere tijd door te komen. Om hun duurzame missie door te kunnen zetten, niet alleen hier in Nederland maar ook voor de tailors in Nepal, hebben ze hulp nodig. Koop bijvoorbeeld een giftcard goed voor 20% korting of maak een donatie om dit creatieve en eerlijke merk te steunen. De online shop blijft doorgaan zoals altijd en staat bomvol met prachtige sustainable fashion. Bekijk het aanbod. 

StudioJUX-corona deel V.jpg

Knuffelen door een knuffel te geven 
Voorlopig werken we vanuit huis, moeten we afstand houden en mogen we elkaar niet meer omhelzen of knuffelen. Nora Werkt heeft samen met haar medewerkers met een verstandelijke beperking de perfecte oplossing gevonden om jouw oma, opa of andere dierbaren die je nu tijdelijk even niet kunt knuffelen, toch een knuffel kunt geven! Via de knuffelfabriek kan je een knuffel bestellen en die namens jou laten bezorgen aan iemand die je graag zou knuffelen. Je kan ook een knuffel of zelfs heel veel doneren, deze knuffels worden dan bij de verzorgingshuizen in ziekenhuizen in Breda en omgeving bezorgd en maken deze mensen enorm blij.

Spijkers met koppen slaan met Kim 
Kim van Schie is story- en videocoach voor betekenisvolle ondernemers en organisaties. Ze wilt graag een steentje bijdragen en sociaal ondernemers ondersteunen in deze uitdagende tijden. Daarom biedt Kim een gratis spreekuur aan. Ben jij een sociaal ondernemer en heb je hulp nodig met het krachtig formuleren van je verhaal, het bedenken van een contentplan, variatie aanbrengen in je uitingen, de kracht van video inzetten of heb je feedback nodig op ideeën, teksten of video’s? Stuur Kim een bericht en plan een (video)gesprek in. 

Online 1-op-1 marketing spreekuur 
Is jouw werk (deels) stil komen vallen door de coronacrisis en denk je na over hoe je op dit moment omzet kan genereren, hoe je nieuwe klanten aantrekt of wil je sparren over hoe je moet communiceren met je klanten in deze tijd? Meld je dan aan voor het marketing spreekuur. In de ochtend van 30 maart zijn er 8 plekken van 30 minuten beschikbaar, waarin HopStep&Leap Company met jou direct kan sparren over je vraagstuk. Interesse? Mail Nine om je aan te melden met daarin een duidelijke omschrijving van de vraag waarover je wilt sparren en of je de gehele ochtend (09 - 13 uur) beschikbaar bent.

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •