Nieuws

Deel IX: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken.

Gepubliceerd op 7 april 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Chocolade trakteren is altijd een goed idee

Wie verlangt er in hectische tijden ook niet naar een lekker stuk chocolade? Vrolijk een vriend(in), je familie of je medewerkers op met een mooi chocoladepakket! De eerlijke en heerlijke chocolade van Chocolatemakers kun je nu in een geschenkdoosje bestellen. Drie bijzondere repen worden per post bezorgd inclusief een persoonlijk kaartje (namens jou). Wil jij het geschenkdoosje cadeau doen? Bestel het hier.

NICE Wild Card actie open voor nominaties 

Nu de zon schijnt en er zoveel goede initiatieven zijn om elkaar te helpen, zet NICE de Wild Card actie in voor horeca verkoopplekken in Nederland. Een actie met gratis ijsjes voor bijvoorbeeld een buurtproject, het team, als extraatje bij de bezorgservice of andere initiatieven die de wereld een beetje aardiger maken. Na vele leuke reacties ontvangen STEK, Stichting Bakkerscafé en Zeehondencentrum Pieterburen lekkere ijsjes om hun medewerkers of vaste gasten een hart onder de riem te steken. Iedere maand weer nieuwe winnaars!

Help onze zorghelden, doneer een t-shirt!

Ook als je geen mondkapjes, schorten of vuurwerkbrillen hebt om te doneren, kun je onze zorghelden helpen. Artsen en verpleegkundigen brengen lange tijd door in een plastic IC pak, wat ongelooflijk zwaar is. Af en toe een schoon t-shirt kunnen aantrekken geeft verlichting en juist nu staan ook deze voorraden onder druk. Jouw donatie brengt direct hulp. Doneer nu een circulair t-shirt van Easy Essentials met de tekst ‘Zorgheld, bedankt!’. Zij leveren persoonlijk jouw gift af bij een regionale IC.

Mobiel ziekenhuis voor coronapatiënten op Sint-Maarten

Doordat de noodtoestand is uitgeroepen op Sint-Maarten zijn nieuwe medische voorzieningen en middelen op het eiland meer dan welkom. Afgelopen zondag is een transportvliegtuig van de Rijksoverheid vertrokken naar Sint-Maarten met een mobiel ziekenhuis van Hospitainer om de medische capaciteit van het eiland te versterken. Hierin zat medische apparatuur, beschermingsmiddelen en medicijnen om coronapatiënten te behandelen, waarmee 6 zelfstandige Intensive Care plekken kunnen worden gerealiseerd. Op deze manier dient Hospitainer direct voor een oplossing, wanneer het leven van mensen op het spel staat. 

Deze box is goed voor de natuur en voor lokale ondernemers

Deze box is zeker goed voor jouw karma, want je helpt hierbij lokale ondernemers door deze moeilijke tijden heen en de box is ook nog eens 100% plant-based. De lokale ondernemers proberen met liefde voor de natuur de wereld te verbeteren en te laten zien hoe lekker plant-based eten kan zijn. Ontvang The Karma Box thuis en ontdek elke maand 10 tot 12 vegan producten die impact maken met o.a eerlijke koffie van Wakuli en heerlijke Meet Jack rendang gemaakt van jackfruit.

 

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •