Nieuws

Deel IV: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken. 

Gepubliceerd op 25 maart 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Steun je buurtgenoten met een lekkere maaltijd 
Stichting Thuisgekookt koppelt buurtgenoten aan elkaar voor een lekkere, verse en met liefde bereide maaltijd én gezellig sociaal contact. Hoewel het sociale contact gezien de huidige crisis er anders uit ziet dan normaal. Maar het is belangrijker dan ooit wat deze buurtgenoten voor elkaar kunnen betekenen. Ken of ben jij iemand voor wie het heel fijn zou zijn als een buurtgenoot een warme maaltijd (en eventueel andere boodschappen) komt brengen? Bijvoorbeeld omdat je in een kwetsbare positie zit en daardoor niet graag buiten komt, omdat je een cruciaal beroep hebt en lange dagen maakt of omdat je tijdelijk in quarantaine zit? Vul het formulier in, en help of wordt geholpen! 

Doe-het-zelf Dutch Weed Burger style 
Kan jij de Dutch Weed Burger ook niet missen in deze tijden of kan je niet wachten om deze heerlijke burger zelf uit te proberen? Gelukkig hebben ze een ingenieuze oplossing bedacht om goed om te kunnen gaan met de huidige situatie. The Dutch Weed Burger online! Je krijgt een doe-het-zelf pakket, met bevroren patties, zeewierburgers en een flesje weed sauce. Hiermee kun je dus je eigen Weed Burger thuis maken. Verwen je familie, huisgenoten of vrienden waarmee je thuiszit met het familiepakket goed voor 10 burgers, of help je buren of anderen in je omgeving aan een lekkere maaltijd met het buurtpakket goed voor 50 weed burgers! Bestel ze hier.

Plan alvast een onvergetelijke ervaring vooruit met een Ctaste cadeaukaart 
Wees lekker op tijd met dat leuke verjaardags-, afstudeer-, Valentijns- of kerstcadeau door alvast de cadeaubon van Ctaste aan te schaffen. Dit is niet alleen geweldig om te geven of krijgen, maar hiermee help je ook dit bijzondere restaurant dat door de huidige crisis haar deuren heeft moeten sluiten. Ctaste staat voor een inclusieve arbeidsmarkt en geeft deze experts van het donker dan ook zekerheid, een baan en kansen op de arbeidsmarkt. Steun deze donkere beleving door nu alvast een waardebon te kopen om later te mogen genieten van deze geweldige smaaksensaties. 

De lekkerste manier van helpen; Koeck eten
Ook de Koeckebackers hebben gemerkt dat we er voor elkaar zijn in deze spannende tijden en juichen dat alleen maar toe. Zij zetten zich dagelijks in voor een inclusieve arbeidsmarkt om voor iedereen kansen te creëren ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt. Deze mooie missie willen ze maar al te graag voort kunnen zetten en daarom hebben ze jouw hulp nodig. Je kan ze helpen door jezelf of je vrienden en familie te verwennen met heerlijke Koeck! Stuur bijvoorbeeld een ‘Ik laat weten dat ik aan je denk’ pakket op, of bekijk hier de andere pakketten. 

Bestel je kraak-verse biologische brood nu ook voor thuis
Het bakkerscafé heeft zich vliegensvlug moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit; mensen in thuisquarantaine biologisch brood bezorgen. Dankzij de snelle ombouw naar een webshop en hun fantastische koeriers is particuliere bezorging nu ook mogelijk! Het bakkerscafé is een kleinschalige biologische bakkerij met ontbijt-lunch café dat wordt gerund met een grote verscheidenheid aan mensen met een afstand tot de samenleving en arbeidsmarkt. Het bakkerscafé biedt deze mensen werk en welzijn. Woon je in regio Nijmegen? Geniet dan van het heerlijke brood door het thuis te laten bezorgen

Bakkerscafe1.png

#helpdehoreca en red je favoriete zaak
#helpdehoreca vraagt aandacht voor alle horecazaken die nu in zwaar weer zitten. Veel horecagelegenheden zitten tijdelijk zonder inkomsten, terwijl hun vaste lasten zoals de huur gewoon door blijven lopen. Ben jij een van hun en heb je hulp nodig? Meld je dan snel aan via website van #helpdehoreca zodat jouw klanten je d.m.v een waardebon een handje kunnen helpen. 

Heb jij een favoriete (sociale) horeca onderneming die je graag wilt steunen tijdens deze crisis? Kijk of deze zaak al in het overzicht van #helpdehoreca staat en koop een waardebon die je later weer kunt inruilen voor jouw lievelingshapje of -drankje. 

Sparren met Chantal?
Ben je een food ondernemer en zit je met de handen in het haar? Chantal van Engelen, oprichtster van Kromkommer, biedt aan om met je mee te denken over je plan B of om bijvoorbeeld te sparren over je communicatiestrategie. Kun je haar hulp goed gebruiken? Stuur een berichtje via LinkedIn

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •