Nieuws

Deel III: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze om zo veel mogelijk mensen te bereiken. 

Gepubliceerd op 23 maart 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Extra kilo's koffie om te delen
Net als veel andere bedrijven, is Moyee Coffee ook gevoelig voor deze crisis. Tegelijkertijd zitten veel van Moyee’s koffiedrinkers thuis en zijn zij vaak veroordeeld tot zero impact koffie. Zo verliest iedereen. Om dit te voorkomen hebben ze een Fair Chain voucher gemaakt waarmee de (h)eerlijke koffie ook voor thuis besteld kan worden. Dat is niet het enige: veel mensen hebben hulp nodig op dit moment en daarom stuurt Moyee Coffee bij iedere bestelling een extra kilo koffie mee om weg te geven aan mensen die dat goed kunnen gebruiken! Samen staan we sterk en sharing is caring. 

Digitale Meet&Greets in the making 
Onbeperkt aan de Slag zet zich in voor een transparante arbeidsmarkt! Voor mensen met een beperking die willen werken en voor werkgevers die mensen met een beperking in dienst willen nemen organiseren ze Meet&Greets. Momenteel kan dat niet meer op de normale manier wegens het coronavirus, maar de eerste digitale Meet&Greet staat gepland! Heb jij een arbeidsbeperking en ben jij werkzoekende? Of ben jij een werkgever die open staat voor deze mooie beweging en een enthousiaste, creatieve werknemer een kans wilt geven? Meld je dan nu aan voor de allereerste digitale Meet&Greet van Onbeperkt aan de Slag.

Tips voor thuisblijvers: Alleszelf.nl laat zien wat je kan doen
Alleszelf.nl is een platform met diensten en oplossingen voor ouderen zodat zij langer en beter zelfstandig kunnen wonen. Ook zij helpen graag en geven de mogelijke coronahulp weer voor ouderen en hun mantelzorgers, naasten en hulpverleners. Hiermee hopen ze gevoelens van eenzaamheid te bestrijden en wensen ze dat iedereen deze tijd zo goed mogelijk doorkomt. Zo kunnen mensen zich bijvoorbeeld aanmelden voor de boodschappenservice of de maaltijdservice aan huis. Wil je helpen, heb je hulp nodig of ken je iemand die deze hulp goed kan gebruiken? Bekijk dan snel het aanbod

Recyclen was nog nooit zo nodig
Bij Kringloop Nederland zit helpen in het bloed en is het weggooien van bruikbare spullen tegen hun principes. Daarom willen zij graag de verbindende schakel zijn tussen de inname en opslag van goederen enerzijds en de zorg dat goederen op een veilige manier op de juiste plekken terecht komen anderzijds. Nu voedselbanken en horecaondernemers moeten sluiten weten ze niet meer waar men de producten en voorraden kan aanbieden zodat deze verdeeld kunnen worden onder mensen die dit juist nu hard nodig hebben. Zit je dus in zwaar weer en weet je niet goed hoe je in deze bizarre tijden moet rondkomen? Meld je aan op Kringloop Nederland zodat zij je kunnen helpen.

Schermafbeelding 2020-03-26 om 11.51.06.png

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •