Nieuws

Deel II: Sociaal ondernemers staan op en pakken door in tijden van het coronavirus

In een korte tijd hebben veel sociaal ondernemers het roer om moeten gooien door de uitbraak van het coronavirus. We zien de altijd gedreven sociaal ondernemer opstaan en met vele daadkrachtige oplossingen en creatieve ideeën komen. Wij verzamelen deze initiatieven en delen ze  om zo veel mogelijk mensen te bereiken. 

Gepubliceerd op 20 maart 2020

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

Wat kan ik doen? NLvoorElkaar laat zien hoe je een steentje kan bijdragen vanaf de bank 
NLvoorElkaar zet zich in om de sociale gevolgen van corona te beperken. Ze verzamelen alle acties en initiatieven en zetten deze netjes op een rijtje. Via de site kan je ook zelf een hulpaanbod plaatsen of om hulp vragen. Zo kan je bijvoorbeeld bellen of een kaartje sturen naar eenzame Nederlanders. Deze initiatieven zijn simpel, kunnen veilig vanuit huis gedaan worden en ze maken een wereld van verschil voor de mensen die het hard nodig hebben. Ook mee helpen? Bekijk wat je kan doen of bied zelf een hulpaanbod aan waarmee je anderen blij maakt.

Lokale voedselproducenten helpen met #supportyourlocals
Deze dagen hebben veel lokale producenten moeite de lokaal geproduceerde producten kwijt te raken. De landelijke campagne #supportyourlocals mede gedragen door InStock roept op tot het steunen van lokale voedselproducenten en opzetten van korte ketens. De eerste initiatieven zijn al ontstaan in Amsterdam en Utrecht. Samen bieden deze lokale producenten een box vol basis ingrediënten aan die na bestelling thuis worden bezorgd.

Kinderen ontwikkelen digitale vaardigheden gratis vanuit huis
Aan de hand van twee benodigdheden: Internetverbinding en een computer leert jouw kind thuis over technologie met de gratis lesprogramma’s van Bomberbot. Deze lesprogramma’s zijn geschikt voor groep 5 t/m 8 van de basisschool en klas 1 en 2 van de middelbare school. Bomberbot is een lesprogramma voor scholen waarmee kinderen leren over programmeren en technologie aan de hand van online games. Begrijpen hoe technologie werkt draagt bij aan hun begrip van de (digitale) wereld om ons heen.

Van zorgen voor theeboeren in Afrika naar eenzame ouderen in Brabant 
Hoewel Frank About Tea zich vooral inzet voor de rechten van theeboeren, willen ze ook graag wat dichter bij huis bijdragen. Daarom gaat alle winst van de webshopverkoop tot 6 april naar de Waffles&Tea campagne om eenzame ouderen op te vrolijken in Brabant in samenwerking met stichting ‘Met je Hart’. De lijn theezakjes die normaal alleen beschikbaar is op kantoor wordt nu ook verkocht voor thuis. Zo mis je je eerlijke thee niet én kan je bijdragen aan de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Bestel de thee hier

Help sociale horecaonderneming Fröbel de coronacrisis door!
Ook Fröbel heeft door het coronavirus de deuren van haar drie locaties moeten sluiten. Fröbel is een zorg-en horecabedrijf waar mensen met een verstandelijke beperking de zaak runnen. Zij kunnen niet mee doen op de reguliere arbeidsmarkt en daarom is het juist zo belangrijk dat Fröbel straks weer door kan met waar ze de afgelopen jaren hard aan hebben gewerkt; deze mensen zekerheid, veiligheid en een baan bieden. Om ze te helpen kan je nu je donatie omzetten in een Fröbel tegoedbon die je kan inruilen als zij de deuren weer mogen openen. Doneer hier!

Screenshot 2020-03-20 at 16.20.47.png

De gevolgen van alle maatregelen om het coronavirus in te dammen raken vooral veel ondernemers. Heb je advies nodig als sociaal ondernemer op het gebied van ondersteunende maatregelen? Op de site van de KvK vind je een volledig overzicht. 

Heb je zelf als sociaal ondernemer een actie of ben je een initiatief gestart? Mail Evelien en dan delen we het graag met het netwerk.

Bekijk het volledige overzicht op
www.social-enterprise.nl/corona.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •