Nieuws

Ben jij al bekend met Inclusief werkt?

Door het ontwikkelen en delen van kennis en kunde draagt het Kenniscentrum bij aan passend, duurzaam en betaald werk voor mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.

Op een onafhankelijke manier en vanuit samenwerkingen verbind Inclusief Werkt de kennis aan de praktijk van een inclusieve arbeidsmarkt. Met elkaar zorgen we ervoor dat inclusief werkt.

Gepubliceerd op 24 juli 2020

Praktijkgerichte kennis voor sociaal ondernemers
Op de website www.inclusiefwerkt.nl staan - veelal gratis te gebruiken - praktische tips, instrumenten, bijeenkomsten, trainingen en leernetwerken voor managers, begeleiders en werknemers met een kwetsbare arbeidsmarktpositie.

Om het concreet te maken, drie voorbeelden van de activiteiten van het kenniscentrum:

1. Innovatieregeling sociale werkgelegenheid
Het Kenniscentrum ondersteunt vernieuwende aanpakken binnen de sociale werkgelegenheid met een financiële bijdrage en deelt die met andere bedrijven. Heb jij een innovatief idee voor duurzame plaatsing van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie? Maak dan gebruik van de Innovatieregeling Sociale Werkgelegenheid, met een maximum van € 25.000 per project. Zie: innovatieregeling

2. Lerend netwerk Praktijkleren
Vanaf half september worden drie bijeenkomsten georganiseerd over de mogelijkheden om als sociaal werkbedrijf of sociale onderneming in samenwerking met Mbo-scholen en gemeenten leerlingen van bijvoorbeeld speciaal- en praktijkonderwijs via leerwerktrajecten te begeleiden naar een diploma of praktijkverklaring. Geïnteresseerd? Lees hier verder.

3. WERK-portal voor mensen uit de Participatiewet en SW 
Op de WERK-portal.nl staan gratis online e-learningprogramma’s voor mensen tot ongeveer mbo-niveau 2. Er zijn programma’s over: werk zoeken en solliciteren; veilig en prettig werken; taal en werk; digitale vaardigheden en gebruik van social media. Zie: WERK-portal

Meer informatie
Heb je vragen over wat het kenniscentrum voor je kan betekenen, stuur dan een e-mail naar info@inclusiefwerkt.nl. Inclusief Werkt gaat graag met je in gesprek over waar jouw behoeftes liggen.

Het Kenniscentrum inclusieve en sociale werkgelegenheid is een samenwerking tussen SBCM, het arbeidsmarkt & ontwikkelingsfonds van de SW en Cedris, de landelijke vereniging voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •