Nieuws

Nieuw Programma: Banen voor je Buurt

Onze samenleving kent grote uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat energie- en voedselvoorraden duurzaam beschikbaar blijven? Dat er voldoende werk en goede betaling is zodat iedereen in zijn levensonderhoud kan voorzien? Dat ouderen of mensen met een handicap niet buiten de boot vallen?

Gepubliceerd op 30 maart 2022

Tijdens dit nieuwe programma Banen voor je Buurt gaan we samen ontdekken hoe je betaald werk creëert voor buurtbewoners. Start Foundation, LSA Bewoners en Social Enterprise NL helpen tijdens dit programma bij het maken van een businessplan. Een businessplan waarmee je samen met private en publieke partijen maatschappelijk waardevol werk creëert. Het programma bestaat uit drie trainingsdagen en een pitchevent. Tijdens deze dagen:

- Leer je over de inkomstenbronnen rondom werk en uitkering;
- Maak je een businessplan;
- Betrek je publieke en private partners;
- Zet je samen met ons en andere initiatiefnemers de eerste stappen naar betaald maatschappelijk waardevol werk;
- Kun je plannen pitchen aan mogelijke samenwerkingspartners en financiers;

Bovendien stelt Start Foundation een geldprijs beschikbaar van €25.000,- waarmee de beste plannen verder in praktijk gebracht kunnen worden.

Programma
Trainingsdag 1 | Ontdekken
Ontdekken welke waarde je levert voor wie en andersom. Stakeholders, waarde creatie, inspirerende voorbeelden uit de praktijk, businessmodel.

Trainingsdag 2 | Ontwerpen
Werken aan je businessmodel Brainstormen, Business Model Canvas, inhoudelijke sprekers, improvisatie.

Trainingsdag 3 | Uitwerken
Uitwerken van je plannen, je pitch voorbereiden en gaan! Kanban, Elevator pitch, Big Hairy Goal, publiek- private partners

Voor wie?
Dit trainingsprogramma is bedoeld voor bewonersbedrijven die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan (vrijwilligers)werk helpen en deze inzet willen vertalen naar betaalde banen. Je gaat werk creëren in samenwerking met publieke én private partijen. Dat is nog niet vaak gedaan, wat betekent dat je met ons en andere bewonersbedrijven een parallelle arbeidsmarkt gaat ontwikkelen. Spannend en ook erg gaaf!

Meedoen aan dit programma is interessant wanneer:
- Je eigen inkomsten genereert;
- Je al een groep van toegewijde vrijwilligers om je heen hebt verzameld;
- Je toe bent aan een nieuwe stap om betaald werk te creëren; - Je met 2 personen op alle data aanwezig kunt zijn.

Gratis
Het trainingstraject is gratis. We vragen wel veel inzet van de deelnemers. Om te zorgen dat het trainingstraject jouw bewonersbedrijf echt een stap verder helpt en een goed plan oplevert, werk je tussen de trainingen thuis ook aan opdrachten. Je kunt tijdens het programma een beroep doen op begeleiding en support van een coach. En niet onbelangrijk: je trekt al die tijd op met andere ondernemende initiatiefnemers uit het hele land.

Waar en wanneer?
De trainingen vinden plaats op locaties die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer en de auto. Aanmelden kan tot en met vrijdag 6 mei 2022. In de week erna hoor je van ons of je mee kan doen.

Dit zijn de data die je vast in je agenda kan noteren:
- Donderdag 2 juni 15.00 – 20.00 uur
- Donderdag 7 juli 15.00 – 20.00 uur
- Donderdag 8 september 15.00 – 20.00 uur
- Donderdag 6 oktober 15.00 – 20.00 uur
- Presenteren van je plannen: NTB

Meld je hier aan! 

Maatschappelijk waardevol werk
Het gaat niet zomaar om werk, maar om maatschappelijk waardevol werk voor mensen voor wie nu (nog) geen plek is op de arbeidsmarkt. Het werk levert dus een bijdrage aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Denk daarbij aan zorgtaken die zijn wegbezuinigd. Of juist werk waar nog geen verdienmodel achter zit, maar waar veel behoefte aan is zoals het helpen bij kleine klusjes in en om het huis bij kwetsbare bewoners. Werk dat geschikt is voor mensen uit jouw buurt die (tijdelijk) niet bij reguliere werkgevers terecht kunnen.

Voorbeelden van maatschappelijk waardevol werk:
- Ondersteunt mensen die kwetsbaar zijn;
- Vergroot de kansen van kinderen en jongeren in het onderwijs;
- Draagt bij aan een beter klimaat;
- Bevordert de kwaliteit van zorg;
- Vergroot de toegang tot de samenleving;
- Bestrijdt eenzaamheid en/of armoede en;
- Helpt bij het verkrijgen van betaalbare huisvesting.

Hoe tof zou het zijn als jouw bewonersbedrijf werk creëert voor mensen uit de buurt voor wie de stap naar de arbeidsmarkt nu te groot is? Meld je aan voor het programma Banen voor je Buurt waarin we samen op zoek gaan naar manieren om betaald werk te creëren. Voor meer informatie over maatschappelijk waardevol werk kijk hier.

Dit nieuwe programma is een samenwerking van Start Foundation, Social Enterprise NL en LSA Bewoners en onderdeel van Ondernemen met je buurt. Wil je meer informatie of van gedachten wisselen over dit onderwerp? Bel of mail ons! Johannes van den Eerenbeemt coördineert en is bereikbaar op 06-53992431 of johannes@lsabewoners.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •