English
De ondernemer achter Roetz-Bikes

"Roetz-Bikes ziet mogelijkheden in mensen en materialen. Met onze manier van werken willen we laten zien dat circulair werken winst oplevert, voor mensen, milieu en organisaties."

Roetz-Bikes

Roetz zorgt voor werkgelegenheid bij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, verkleint de afvalberg en wil de circulaire economie een duwtje in de rug geven.

Roetz-Bikes maakt mooie, unieke fietsen op een verantwoorde manier. De stijlvolle bikes worden lokaal geproduceerd, op basis van hergebruik en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Jaarlijks worden er meer dan 1.000.000 fietsen afgedankt. In Nederland! De enorme afvalberg biedt mogelijkheden om grondstoffen te besparen door onderdelen circulair in te zetten. Iedere Roetz-Bike is uniek en wordt gebouwd op basis van een afgedankt frame. Een bike wordt met de hand vervaardigd door trotse mannen in een sociale werkplaats. Omdat je niet alleen een verantwoorde fiets wilt maar ook een fraaie, zorgt Roetz voor een retro look met mooie kleuren en stijlvolle houten spatborden.

Meer weten over Roetz-Bikes?  Klik hier voor de website.