Nieuws

Nieuwe ondernemers in het netwerk

Ons land telt ontzettend veel bijzondere sociaal ondernemers, zo blijkt maar weer! De afgelopen maanden hebben 18 nieuwe ondernemers zich, namelijk, aangesloten bij ons netwerk. We stellen ze aan je voor!

Gepubliceerd op 6 december 2023

Het Wijkpaleis gaat over maken, leren en ontmoeten. In het Wijkpaleis werken makers en bewoners samen aan een wijkbedrijf, waarin buurtgenoten door het ‘samen maken’ elkaar ontmoeten en leren van elkaars kennis en kunde. Persoonlijke groei, ontmoeting en het stimuleren van wijkeconomie zijn daarbij belangrijke speerpunten.

Brusselse Nieuwe brengt onafhankelijk nieuws. Ze werken volgens de journalistieke beginselen van onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en deskundigheid. De redactie van Brusselse Nieuwe verricht haar journalistieke taak zonder beïnvloeding door wie dan ook, aan de hand van het redactiestatuut.

PharmaSwap is een unieke deelmarktplaats waarop apothekers vraag én aanbod van medicatie kunnen delen. Pharmaswap is ervan overtuigd dat ze door het creëren van transparantie over wie, wat, waar en wanneer beschikbaar heeft, verspilling van medicijnen kunnen verminderen.

SociBike is fabrikant van elektrisch ondersteunde bakfietsen. Dit zijn geen gewone bakfietsen, maar dit zijn bakfietsen met een verhaal. Ze nemen bij SociBike geen mensen aan om de bakfiets te maken: ze maken bakfietsen om mensen aan te kunnen nemen.

2CV4U is een restauratie- en onderhoudswerkplaats voor 2CV's. Hier bieden ze werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een leer-werkplek. En kunnen ze de startkwalificaties behalen die toegang geven tot de reguliere arbeidsmarkt.

DeliteLabs is een inclusieve startup school die intensieve ervaringsgerichte leerprogramma's en ondersteuningssysteem aanbiedt aan aspirant-ondernemers. Dit doen ze door de zakelijke gemeenschap, overheidsinstellingen en partnerorganisaties erbij te betrekken.

Tafelsmaak is een sociaal en duurzaam familiebedrijf die zich richt op het aanbieden van kwaliteit tafels. Sinds jaar en dag biedt Tafelsmaak werk aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Met als doel om de omvang van deze groep in de toekomst te laten groeien.

Blend Coffee produceert lekkere koffie van duurzame vers gebrande en gemalen koffiebonen. Gezet met de beste koffiemachines. Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf en met een vriendelijke prijs. Koffie waar je van kunt genieten.;

Upfront Security helpt bedrijven met innovatieve producten & diensten bij het voorkomen, herkennen en herstellen van (identiteits)fraude. De bestaande cybersecurityoplossingen zijn traditioneel sterk IT-gericht, waarbij wij geloven dat het meenemen van de menselijke factor de nieuwe trend in beveiliging voor de komende jaren is.

The Bean Specialists is geen gewone koffie. De melanges van bonen uit verschillende werelddelen zijn vol van geur en smaak. Maar wat het vooral bijzonder maakt, is dat het gemaakt wordt in de Van der Hoeven Kliniek, door patiënten met een brandende ambitie: ooit gewoon weer buiten zijn.

MuZIEum is niet zomaar een museum, maar een ervaringsmuseum waar je voor even ervaart hoe het is om blind of slechtziend te zijn. Bij muZIEum komt zien en niet-zien samen, en staat de persoonlijke ontmoeting altijd centraal. Een impactvol uitje voor de één, een baan voor de ander.

De zaak van Ermelo maakt zich sterk voor werkgelegenheid en een gezonder milieu. Zij realiseren hun doelen als leerwerkbedrijf door het runnen van een bijzondere kringloopwinkel.

Boefjes en Barista's is een fijne plek om samen met je kindje naar toe te gaan voor een gezellige (speel)ochtend. Drie generaties spelen en drinken koffie tijdens de ontmoetingsochtenden van Boefjes en Barista's.

Goejenhandel is hét atelier waar je toffe creatieve opdrachten door jongeren laat maken, dé winkel waar je verrassende duurzame designs van ze vindt en dé plek waar je als klant bijdraagt aan de persoonlijke groei van jonge makers, die hun talent niet vanzelfsprekend kunnen benutten.

GROVER underdogs biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk in het vakgebied Data en IT. Het bedrijf biedt scholing, werkervaring en betaald werk. 

Heroyam is dé sociale arbeidsbemiddelaar voor nieuwkomers in Nederland. Heroyam zet zich in om alle nieuwkomers te helpen integreren op de Nederlandse arbeidsmarkt. 

FRUIT OP JE WERK ondersteunt de vitaliteit van werkend Nederland met het grootste zorgvuldig geoogste, verpakte en geleverde verse werkfruit.

Op Wijngoed en Zorghoeve de Reestlandhoeve krijgen mensen met uiteenlopende zorgvragen de ruimte om als begeleid vrijwilliger hun talenten in te zetten. Hiermee komen zorg voor mens en natuur samen in onze zuivere wijnen. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •