Nieuws

Nieuwe ondernemers in het netwerk

Ons land telt ontzettend veel bijzondere sociaal ondernemers, zo blijkt maar weer! De afgelopen maanden hebben 18 nieuwe ondernemers zich, namelijk, aangesloten bij ons netwerk. We stellen ze aan je voor! 

Gepubliceerd op 19 september 2023

Oscar Circulair zamelt gebiedsgericht bedrijfsafval in. Doormiddel van hun unieke fijnmazige inzameling in steden schiet het restafvalpercentage van ondernemers naar beneden en is het gebied verlost van de grote afvalproblemen. 

The Swapshop is een winkel waar je je kleding en andere fashion items kunt inruilen voor swaps. Met deze swaps krijg je korting op andere items in de shops. Deze swaps kan je inzetten in de shop, op hun events én online. 

Engelen Food maakt op maatschappelijk verantwoorde wijze authentieke maaltijden van over de hele wereld, van Surinaamse roti tot aan Indiase Curry. De maaltijden worden bereid samen met collega’s die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.  

Green Side benut het volledige potentieel van materiaal. Zij maken notitieboeken van oud schoolpapier en enveloppen van oude posters. Dit doen ze in samenwerking met sociale werkplaatsen in verschillende Nederlandse steden. 

Eco Concept Group bv is een bruggenbouwer op de markt van gepersonaliseerde producten en relatiegeschenken. Ze werken samen met een netwerk van exclusieve, lokale en sociale makers en gebruiken uitsluitend duurzame materialen voor hun producten.  

MARIE MARIE Amsterdam is een groeiende on- en offline community waar ze vrouwen uit alle lagen van de maatschappij met elkaar verbinden door middel van hun hobby: haken. Ze produceren handgemaakte tassen, die ze in hun webshop verkopen. 

Enjoy Divine Nature zet zich in om de cosmeticawereld te verduurzamen door verzorgingsproducten te ontwikkelen en produceren die goed zijn voor mens, dier en planeet. 

The Ketchup Club maakt pure, duurzaam geproduceerde kwaliteits-ketchup zonder geraffineerde suiker in verschillende smaken en gaan ervoor zorgen dat dit de nieuwe norm wordt. Ze werken samen met boeren op regeneratieve wijze en bieden een afnamegarantie tegen een eerlijke prijs. 

Colourful Goodies wil als eerste - ‘unieke gift shop’ - in Europa meer diversiteit brengen in speelgoed en verhalen. Een voorbeeld hiervan zijn poppen waar eenieder zich in kan herkennen. Deze poppen hebben verschillende huidskleuren, maar ook een weerspiegeling van personen met een beperking.  

Fello richt zich primair op het verminderen van verzuim door mantelzorg in bedrijven aan te pakken, via persoonlijke coaching voor werknemers en advies voor werkgevers. 

Johnny Cashew zorgt er voor dat cashew wordt verwerkt in het land van herkomst en niet onnodig de halve wereld over wordt gesleept. Dat scheelt uitstoot, verspilling én het is goed voor de lokale economie. 

Studio Stoofpot helpt gemotiveerde organisaties inclusiever te worden, bijvoorbeeld met workshops, trainingen en advies. Hun sprekers, trainers en consultants helpen je graag verder op weg naar meer inclusie. 

Oxious Talent Factory is een naaiatelier met een dubbele circulaire missie. Ze geven talenten met diverse nationaliteiten die niet meedoen aan de maatschappij een baan en verwerken met hun talenten textiel afval tot nieuwe producten. 

Open Embassy bouwt inclusieve gemeenschappen van nieuwkomers en ervaren Nederlanders. Ze ondersteunen individuele nieuwkomers met kennis en acties en veranderen tegelijkertijd het systeem. 

Klabu creëert sportkleding voor de wereld om sportclubs te bouwen in vluchtelingenkampen. Hiermee helpen ze jonge vluchtelingen die onder moeilijke omstandigheden in vluchtelingenkampen leven. Door sporten mogelijk te maken, krijgen de jongeren kans hun leven weer op te bouwen. 

Blossombs wil biodiversiteit leuk en toegankelijk maken voor iedereen door middel van kleurrijke bloembommetjes. Blossombs zijn bloemzaadbommetjes gemaakt met biologische, wilde bloemzaden en 100% natuurlijke ingrediënten. 

Johnny Jungle - Eco Social Shop is een webshop met een missie. Ze willen graag ecologische en eerlijke producten toegankelijker maken en je op een vriendelijke manier bewust maken van de wereld, onze natuur, maar vooral ook de mens achter het product. 

OOK Kinderopvang ontzorgt en ondersteunt scholen om zelf kinderopvang te organiseren. Van dagopvang, peuteropvang tot buitenschoolse opvang (BSO). Scholen nemen de regie, wij regelen het gedoe. 


Ben jij ook geïnteresseerd om aan te sluiten bij het grootste Nederlandse netwerk van sociaal ondernemers? Bekijk dan snel wat een lidmaatschap jou te bieden heeft.

Lees meer over ons lidmaatschap

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •