Nieuws

Schoolsystemen gaan op de schop in onze nieuwste podcastaflevering

“Zoveel mogelijk jongens en meisjes helpen met ondersteuning na schooltijd om het maximale uit zichzelf te halen”, dat is de missie waar Darine El Houfi — oprichter van Leren voor de Toekomst — voor strijdt. Hij is te gast in de nieuwe podcastaflevering van Systeem op de Schop.

Gepubliceerd op 16 oktober 2023

Darine El Houfi richtte 'Leren voor de Toekomst' op tijdens zijn studie met als doel om bijles voor iedereen toegankelijk te maken. Terwijl de meeste bijlesbedrijven 80/90 euro per maand rekenen, vraagt Leren voor de Toekomst slechts 40 euro per maand, en zelfs maar 20 euro per maand als ouders aantonen dat ze het niet kunnen betalen, dankzij subsidies en fondsen. Het doel is om bijles voor iedereen toegankelijk te maken. Als kind krijg je er een 'broer' of 'zus' bij, die niet alleen bijles geeft, maar bijvoorbeeld ook meegaat naar ouderavonden als ouders de Nederlandse taal niet goed beheersen of het schoolsysteem niet begrijpen.

Darine's inzet voor de samenleving wordt opgemerkt en gewaardeerd. Hij werd zelfs uitgenodigd om met de koning te lunchen, samen met 99 andere mensen die zich inzetten voor de samenleving. De koning noemde hen 'de steunpilaren van de samenleving', en Darine beschreef dit als een magisch moment. We praten over dit en meer in deze aflevering van Systeem op de Schop!

Luister naar deze nieuwste aflevering in je favoriete podcast app:

Spotify
> iTunes

Luister ook de andere afleveringen, check www.social-enterprise.nl/systeemopdeschop
 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •