Artikelen

Nieuwe leden blog

Ook in de maanden november en december hebben we in ons netwerk weer een heleboel mooie sociaal ondernemingen erbij, wel 10. Hier zijn we trots op en daarom delen we graag welke ondernemingen het zijn en wat ze doen. 

Gepubliceerd op 14 december 2022

 

Unwaste: Sinaasappelschillen en koffiedik zijn te mooi om weg te gooien. Unwaste geeft ze een nieuw leven in verzorgingsproducten, zodat jij elke dag de schoonheid kunt ervaren. Hiermee willen ze niet alleen de reststromen een nieuw leven in blazen, maar ook mensen inspireren om ook te gaan ‘unwasten’.  

 

Studio WAE: Studio Wae gebruikt 'afval' als grondstof in duurzame bestrating, vloerbedekking en modulaire kleden. Door van reststromen (‘afval’) weer esthetische producten te maken willen ze bewustwording creëren voor onze weggooi cultuur. Daarnaast worden de producten gemaakt door mensen met beperkte werkgelegenheid.  

 

Ictoria: Is een onlinemediavormgever die doormiddel van haar diensten – webdesign, grafische vormgeving en marketing – arbeidsparticipatie genereert. Bij Ictoria.nl kan je terecht voor alles op het gebied van online zichtbaarheid. Denk hierbij aan een nieuwe website, huisstijl of ondersteuning op het gebied van social media. De medewerkers van Ictoria.nl laten zich niet beperken door hun uitdaging en gaan altijd voor het beste resultaat. 

 

ZustainaBox: Zustainabox is een cadeaubox met een missie. Namelijk zoveel mogelijk mensen inspireren om duurzame keuzes te maken. De box bevat producten van ondernemers die mens en milieu centraal stellen bij alles wat ze doen. In de aantrekkelijke cadeaubox zitten producten met een minimale impact op het klimaat, de natuur en het milieu.  

 

Return to Sender: is in 2006 opgericht door Katja Schuurman en zet zich in voor werkgelegenheid voor vrouwen in de armste regio’s van de wereld. Samen met de makers wordt gewerkt aan een prachtige collectie van handgemaakte home deco, gifts en fashion producten. Een collectie die geïnspireerd is op de technieken en materialen uit het land en de kennis van kleuren en vormen van Nederlandse designers. Op deze manier komen twee werelden samen in één uniek product: handgemaakte producten met een bijzonder verhaal. 

 

Sympany: is koploper in de duurzame circulaire textielketen. Jaarlijks verzamelen ze 20 miljoen kg textiel. De ingezamelde textiel wordt gescheiden in afval (10%), herdraagbare stoffen (70%) en stof dat gerecycled kan worden (20%). Door het ingezamelde textiel in levensduur te verlengen of hoogwaardig te laten recyclen en te kunnen traceren bereiken ze hun grote doel: een wereld waarin alle stof grondstof blijft.  

 

Boefjes & Barista’s: Verbindt jonge ouders, ouderen en kinderen door ontmoetingen en activiteiten te organiseren in woonzorgcentra. Hierdoor kunnen de deelnemers hun sociale netwerk vergroten en versterken, en vriendschappen sluiten. Dit zorgt voor meer sociale cohesie in de wijk, een hoger welbevinden van de deelnemers en minder eenzaamheid.  

 

TrendingTea: Selecteert alleen échte theeblaadjes en pure ingrediënten waardoor iedereen kan genieten van een gezonde smaaksensatie. Dit doen ze door eerlijk in te kopen in het land van herkomst, lokaal te produceren en daardoor meer economische waarde en werkgelegenheid achter te laten in het land zelf. In Nederland werken ze samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en laten ze hun klanten zo duurzaam mogelijk genieten van eerlijke kwaliteitsthee door verpakkingsvrije concepten en de keuze voor composteerbare materialen.  

 

Beton-Lab: Beton-Lab is een ontwerpbureau gespecialiseerd in het ontwerpen met duurzaam beton. Ze doen onderzoek naar en experimenteren met beton om tot bijzondere en duurzame producten te komen. Zo adviseren ze over het verduurzamen van beton en ontwerpen ze wandtegels en gevelstenen van circulair of cementvrij beton.  

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •