Artikelen

Gastblog: Maak je impact zichtbaar!

In dit gastblog vertelt Greetje van Minnen hoe je veel kan leren van de impact die je maakt.

Gepubliceerd op 20 december 2022

Sociale ondernemingen ontstaan vaak vanuit een mooi plan om iets wat nodig is in de maatschappij in te vullen. Een kenmerk is dat ze open staan voor zelfreflectie en manoeuvreren naar veranderende maatschappelijke middelen. Een uitdaging is soms: Hoe blijf je bij de kern van je missie en ben je flexibel genoeg om mee te bewegen, om te leren en om een gezond bedrijf te bouwen.

De sleutel is je impact zichtbaar maken uit je werkprocessen
Ik heb een systeem gemaakt dat impact meet uit je werkprocessen. Ik maak dit systeem per onderneming op maat naar hun manier van werken. Coaches en begeleiders kunnen samen met mij een eigen digitale werkomgeving inrichten zodat ze precies die informatie zien en kunnen bewerken die voor hen relevant is.

Deze manier van werken is ontstaan toen ik bij i-did zelf mensen begeleidde en daar vanuit is het verder gegroeid en verbeterd. Het doel van de medewerker staat centraal en via het systeem weet je aan welke knoppen je kan draaien, van talentontwikkeling, opleiding, tot helpende en hinderende overtuigingen en (werknemers) vaardigheden om dichter bij dat doel te komen.

Begeleiders worden door het systeem ondersteund in hun werk, daardoor kunnen ze meer tijd investeren in begeleiding en minder in administratie en hierdoor gaat de kwaliteit van je data omhoog. Je ziet je impact live in een dashboard. Ook dat dashboard richt ik samen met een onderneming in, zo heb je toegang tot je rapportage-informatie. Niet alleen om impact te kunnen rapporteren, maar vooral als middel om geïnformeerde keuzes te maken, om je impact te optimaliseren en om heel erg veel van te leren.

Je leert veel meer wanneer je impact meet uit je werkproces Net zoals de knoppen waar je aan kan draaien om iemand handvatten te geven om dichter bij zijn/haar doel te komen, worden de knoppen waar je zelf aan kan draaien om dichter bij je missie te komen ook zichtbaar. Wanneer de activiteiten in je onderneming elkaar versterken in een systeem heb je geen mails of meetings nodig om elkaar te informeren, iedereen is up to date en kan missie-gericht werken.

Aan de slag! Wil je meer weten, bel of mail me, want ik wil dit delen en sociale ondernemingen helpen impact te vergroten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •