Artikelen

Het rapport over inclusie 'Iédereen aan de bak!' is uit!

Op 27 juni presenteerden wij op het op All-in seminar ons nieuwe rapport 'Iédereen aan de bak!'. Het is het resultaat van de onderzoeksfase van ons All-in programma, waarin we werken aan een meer inclusieve social enterprise beweging. Bekijk nu de inzichten die we hebben opgedaan!

Gepubliceerd op 27 juni 2023

Afgelopen jaar startte Social Enterprise NL met het All-in programma. Daarin wordt in drie jaar tijd — met ondersteuning van google.org — gewerkt aan een inclusievere social enterprise beweging. De eerste fase bestond uit een onderzoek naar de drempels voor sociaal ondernemers met een migratieachtergrond. Gisteren werden de resultaten gepresenteerd in het kantoor van de SER in Den Haag.

Zo blijkt onder andere uit het onderzoek dat ondernemers met een migratieachtergrond een gebrek aan toegang tot financiering hebben. Taalbarrières vormen daarnaast ook een drempel. Tevens zorgt het hebben van een beperkt sociaal netwerk voor uitdagingen bij deze groep. Vervolgens geeft het onderzoek praktische aanbevelingen hoe deze drempels weggenomen kunnen worden.

Bekijk het rapport >

Of lees meer over het All-in programma

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •