Artikelen

Groeiprogramma voor clean energy innovaties

Een plant die licht geeft, pleisters gemaakt van bioafval, een koelkast zonder elektriciteit. De ondernemers achter deze innovaties deden de afgelopen vier maanden mee aan de accelerator die Social Enterprise NL organiseerde voor de Clean Energy Challenge.

Gepubliceerd op 10 juli 2019

Het was een internationale wedstrijd van What Design Can Do en Ikea Foundation, waarvoor start-ups en designers innovaties aandroegen voor schone productie, distributie en gebruik van energie.

Sterke ondernemersvaardigheden en een internationaal netwerk
Tien winnende sociaal ondernemers uit Amsterdam, Delhi, Mexico City, Nairobi en Sao Paulo versterkten tijdens de accelerator hun businessmodel en schreven een groeiplan voor de komende drie jaar. Onze vaste trainers gaven hen de tools om o.a. hun impact te meten, hun marketing en finance strategie aan te scherpen, en hun pitch en onderhandel vaardigheden te ontwikkelen. Ze kregen een persoonlijke mentor om focus aan te brengen en alles wat ze leerden te vertalen naar de praktijk. We brachten ze in verbinding met peers om ervaring en kennis uit te wisselen. En we brachten ze in verbinding met potentiele partners, financiers en experts, die hen zouden kunnen helpen om hun impact te vergroten.

Bij het vergroten van de netwerken van de winnaars werkten we nauw samen met organisaties wereldwijd, die start-ups ondersteunen: Climate Colletive in Delhi, Start Up Mexico in Mexico City, Metta in Nairobi en Climate Ventures in Sao Paulo.

Een impressie van het programma
-       Bekijk hier de winnende innovaties.
-       Lees hier de blog over de Theory of Change workshop over hoe jouw activiteiten daadwerkelijk kunnen leiden tot de impact die je wil maken.
-       Lees hier de blog over de doughnut economie van Kate Raworth, key note spreker tijdens het WeMakeThe.City event waar ook de winnaars van de Challenge pitchten.

Kennismaken met de winnende ondernemers?
Heb jij ook een social enterprise op het gebied van design, hernieuwbare energie, circulariteit, duurzame (land)bouw, afval verwerking, schoon transport? En lijkt het je interessant om te sparren met een van de winnende ondernemers? Denk je dat jullie wat voor elkaar kunnen betekenen of wil je hen helpen doorgroeien? Stuur een mailtje naar Maxime Hofman. Zij kan je met hen verbinden.

Meedoen aan de volgende Challenge?
Wil jij met jouw start-up ook meedoen aan de jaarlijkse internationale Challenge van What Design Can Do en Ikea Foundation? En op die manier in contact komen met een internationaal netwerk van sociaal ondernemers en partijen die hun impact helpen vergroten? Hou dan de website van What Design Can Do in de gaten voor de lancering van hun volgende Challenge.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •