Nieuwe systeemverbeteraars in ons netwerk!
Artikelen
De zon schijnt, de lucht is blauw: de perfecte ingrediënten om eens heerlijk te ontspannen met een goed boek. In samenwerking met YouBeDo zetten wij een aantal boeken voor wereldverbeteraars op een rij waarmee jij optimaal van de zomer kunt genieten.
Gepubliceerd op 16 juni 2021
YouBeDo.com verkoopt dezelfde boeken (4 miljoen titels) voor dezelfde prijzen en onder dezelfde voorwaarden als andere boekenaanbieders. Terwijl je dezelfde prijs betaalt, gaat 12% van je aankoopbedrag naar een goed doel zonder dat het je iets extra’s kost. Op deze manier draag je samen met YouBeDo bij aan een betere wereld.
> De kampvuurvraag – Onno Aerden In ‘De kampvuurvraag’ laat Onno Aerden zien dat er nogal wat dingen in je leven zijn die, als je niet uitkijkt, stilletjes de regie van je overnemen. De wensen van je baas of je opdrachtgevers, de zorg voor je gezin, de Zoom-afspraken in je agenda en alle rekeningen die telkens weer dringend betaald moeten worden. Bekruipt jou ook weleens het gevoel: waar blijf ik in dit verhaal? In ‘De kampvuurvraag’ daagt Onno Aerden je uit om nú te kijken naar de manier waarop je je leven invult en niet te wachten tot na je pensioen. Met zijn persoonlijke verhaal inspireert hij je na te denken over wat je momenteel doet en wat je zou wíllen doen. De oefeningen leiden tot meer inzicht in jouw eigen diepste wensen. Daarnaast biedt hij je instrumenten voor een bewust en betekenisvol leven waarmee je eenvoudig aan de slag kunt.
> Zo redden we de wereld – Joop Hazenberg Heeft het zin om minder te vliegen, minder vlees te eten en een elektrische auto te nemen? Klimaatverandering is een feit, maar wat kunnen we zelf doen? Als bezorgde burger, beleidsmaker, twijfelende investeerder of hoopvolle sociaal ondernemer? Er zijn verschillende acties mogelijk, klein en groot. Als we die allemaal tegelijk inzetten, kunnen we de meest ernstige gevolgen van CO2-vervuiling van de atmosfeer voorkomen. Hazenberg geeft antwoorden op bovenstaande vragen en laat zien wat jouw invloed kan zijn op een beter klimaat. Zo redden we de wereld is een belangrijk boek over de meest impactvolle klimaatacties en de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie. 'Wat heeft zin, en wat niet. Dat is de kern van dit handzame en prettig geïllustreerde boek.
> In lichtjaren heeft niemand haast – Marjolein van Heemstra Als we in deze tijd ergens te weinig van hebben, dan is het ruimte. Ruimte in onze agenda’s. Ruimte in ons hoofd. Ruimte in ons leven. Maar wat als we het bestaan vanaf de grootst denkbare afstand bekijken? Marjolijn van Heemstra neemt je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt. Langs de vierkante meters waarop we elkaar in de weg lopen, tot de cirkels die we trekken om de zon. Want terwijl de wereld benauwender wordt en ons leven gehaaster, ontdekte ze: in lichtjaren heeft niemand haast. Schrijver, dichter en theatermaker Marjolijn van Heemstra is al jarenlang gefascineerd door de ruimte. Haar roman En we noemen hem werd genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs en in acht talen vertaald.
> Revolte – Nadav Eyal Nationalisme, migratie, klimaatverandering. Onze wereldorde valt uiteen en Nadav Eyal heeft er een naam voor: revolte. Hij volgt deze ontwikkeling al jaren. Op alle continenten komen burgers in opstand tegen nationale en internationale machtsstructuren. Ze gaan de straat op omdat hun veiligheid, hun identiteit en hun levensonderhoud gevaar lopen. Na decennia van globalisering lijkt de kloof tussen arm en rijk alleen maar groter te zijn geworden. Revolte is een scherpzinnige en stoutmoedige analyse, die doordringt tot de kern van een wereldwijde problematiek. Nadav Eyal was in de Verenigde Staten getuige van de opmars van Trump, reisde naar het ingestorte Griekenland, sprak Duitse neonazi’s en slachtoffers van de droogte in Sri Lanka. Hij vergelijkt de migratie van zijn grootvader met die van twee Syrische adolescenten. Het dramatische totaalbeeld van Eyal maakt duidelijk dat we zullen moeten vechten om onze democratische en liberale waarden te behouden. Met een voorwoord dat Nadav Eyal speciaal voor deze Nederlandse editie schreef.
> Reizen voor wereldverbeteraars – Daniel Houghton In ‘Reizen voor verbeteraars’ laat Daniel Houghton zien dat een vakantie met respect voor aarde, cultuur, en natuur mogelijk is. En als we op een bewuste manier op reis gaan kunnen we de wereld zelfs op een positieve manier veranderen. Voor Houghton, die de voormalige CEO van Lonely Planet is, werden zijn vele vaak zakelijke reizen een levensveranderingen leerschool en hij schreef dit boek om anderen te inspireren het reizen vanuit een andere invalshoek te bekijken: namelijk als iets positiefs! Vliegschaamte is helemaal niet nodig, dankzij dit boek kun je duurzaam én life-changing op reis. ‘Reizen voor wereldverbeteraars’ is een pleidooi om bewust te reizen en bevat behalve het verhaal van Houghton ook verhalen van en gesprekken met bevlogen reizigers zoals Laura Dekkers en Richard Branson. Daniel Houghton werd op zijn 24ste CEO van Lonely Planet, dat hij in vijf jaar omtoverde van een traditionele uitgeverij tot multimedia platform met miljoenenbereik. Door Forbes werd hij in 2017 verkozen door een van de 30 invloedrijkste mensen onder 30.
> Hooptimisme – Leo Bormans Nooit eerder spraken we zo vaak het woord 'hoop' uit. Maar wat betekent dat begrip precies? Leo Bormans onderzoekt het al jaren, onder andere voor The World Book of Hope. Daarin bracht hij de belangrijkste inzichten samen van honderd professoren uit vijftig landen, die het mechanisme van hoop bestuderen. In Hooptimisme vertaalt hij die kennis en wetenschap nu in honderd concrete adviezen om een hoopvol leven te leiden. Hoop is de motor, optimisme de richting. Hoopvolle mensen leven langer, zijn gelukkiger en succesvoller op zowat alle gebieden van het leven. Het goede nieuws is dat we kunnen leren om hoopvoller in het leven te staan, ook en vooral als de toekomst wankel en onzeker lijkt. Hoop is een positief virus en het is bijzonder besmettelijk. Het verlicht de pijn, versterkt het organisme en bevordert het herstel. Dit boek gaat over vallen, overeind krabbelen en de blik verruimen, helder en krachtig verwoord voor iedereen die het soms moeilijk heeft in het leven, meer zingeving zoekt of anderen wil helpen een nieuw evenwicht te vinden.
> De vrouwen aan wie ik ’s nachts denk – Mia Kankimäki Mia Kankimäki deed wat we allemaal wel zouden willen: reizen naar alle plekken waarover je ooit hebt gelezen. Ze pakte haar koffer en volgde de voetsporen van tien schrijfsters, ontdekkingsreizigsters en kunstenaressen, vrouwen die deden waar hun hart vol van was. Karen Blixen, Artemisia Gentileschi of Alexandra David-Néel, allen toonden haar waardevolle levenslessen, zoals 'Put kracht uit je verwondingen' (Gentileschi), of 'De vraag is niet welke kaarten je krijgt, maar hoe je ze speelt' (Blixen), of 'Volg het pad dat voor je ligt. Gebruik je retourticket niet' (David-Néel). Zo is ‘De vrouwen aan wie ik 's nachts denk’ ook het verhaal geworden van hoe Mia Kankimäki haar eigen angsten overwon. Het is een inspirerend boek, deels persoonlijke memoires, deels reisverhaal, deels biografie, dat je meevoert over de wereld in de voetsporen van negentiende-eeuwse ontdekkingsreizigsters als Nellie Bly, Ida Pfeiffer, Mary Kingsley en Isabella Bird; van Karen Blixens koffieplantage in Kenia naar het Florence ten tijde van de renaissance van Sofonisba Anguissola en Lavinia Fontana; en naar het hedendaagse Japan van Yayoi Kusama.
Bekijk de website van YouBeDo voor nog veel meer goede boeken. Veel leesplezier!
trefwoorden:
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!