Artikelen

Zes highlights in het programma van het Social Enterprise World Forum

Het Social Enterprise World Forum 2023, dat dit jaar van 9 tot 13 oktober in Nederland plaatsvindt, staat voor de deur! Deze week belooft onvergetelijk te worden, met een programma dat indrukwekkender is dan ooit tevoren. Dit zijn de highlights!

Gepubliceerd op 29 september 2023

 1. 1. SED Talks en meer dan 200 inspirerende sprekers 

SEWF23 brengt een reeks inspirerende SED Talks (een nieuwe versie van TED Talks gericht op sociaal ondernemen) en meer dan 200 inspirerende sprekers samen. Luister naar vooraanstaande sociale ondernemingen terwijl ze hun verhalen en geleerde lessen delen, en neem deel aan de Q&A-sessies. Onder de sprekers bevinden zich Monique Lempers van Fairphone, Åsa Skogström Feldt van IKEA Social Entrepreneurship en Kenneth Kwok van Global Citizen Capital. Bekijk hier meer info over het programma.

2. Ruim 300 sessies en workshops 

Vergaar kennis en inspiratie uit meer dan 300 geplande sessies en neem deel aan interactieve workshops over diverse onderwerpen, waaronder (internationaal) opschalen, strategieën om het reguliere bedrijfsleven te beïnvloeden, kapitaal vinden en baanbrekende innovaties voor jouw sociale onderneming. Klik hier voor meer info over het programma.   

 1. 3. Maak kennis met het thema: De social enterprise beweging als ideale zakelijke partner voor overheden en het reguliere bedrijfsleven 

Verschillende sessies zullen dit thema belichten. Woon bijvoorbeeld de pannelsessies ‘The role of government: Effective policies and strategies for social enterprise development’ en ‘The role of corporates in social enterprise impact partnerships’ bij. Hierin wordt het potentieel van doeltreffende samenwerkingen tussen bedrijven en sociale ondernemingen besproken en zal erin worden gegaan op de impact die overheidsinnovaties hebben op verschillende gebieden binnen de sociale ondernemingssector. 

 1. 4. Zet jouw sociale onderneming in de schijnwerpers 

Grijp de kans om jouw sociale onderneming te presenteren aan de meer dan 1200 verwachte bezoekers.  

Bezoek de marktplaats waar een breed scala aan organisaties zoals Chocolate Makers, VanHulley, MonkeyMoves, Spring Impact, Common Good Solutions en Impact Hub Taiwan aanwezig zullen zijn. Ook kun je een kortingscode voor jouw product of dienst delen met het publiek (mail hiervoor naar dagmar@social-enterprise.nl) of je netwerk uitbreiden door kennis te maken met andere bezoekers.

 1. 5. Social Enterprise Tours 

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring door deel te nemen aan de Social Enterprise Tours op 9 en 13 oktober tijdens de SEWF23 Week in Amsterdam en andere steden: 

 • Amsterdam-Noord (maandag 9 oktober): Tijdens deze wandeltocht ontdek je Amsterdam-Noord waar het SEWF23 plaatsvindt. Deze opkomende en snel veranderende wijk herbergt enkele van de pareltjes van sociale ondernemingen, ook wel bekend als de ‘North Stars’ van Amsterdam.  

 • Amsterdam-West (vrijdag 13 oktober): Deze tour neemt je mee naar het levendige Amsterdam-West, waar een van de hoogste concentraties sociale ondernemingen in de stad te vinden is. Tijdens deze tour ontmoet je koplopers op het gebied van sociale ondernemingen en geniet je van heerlijk eten bij een community-based sociale onderneming. 

 • Flevoland, Noord-Holland (vrijdag 13 oktober): Tijdens deze tour bezoekt je community-based enterprises waar de winsten worden geherinvesteerd in de buurten voor lokale projecten. Laat je inspireren door hoe deze ondernemers mondiaal denken en toch lokaal handelen. 

 • Appeldoorn, Oost-Nederland (vrijdag 13 oktober): Ontmoet een van de koplopers van de circulaire economie in Nederland en ga met ons mee op een spannende tour naar Apeldoorn. Je leert over het circulaire economiebeleid in Nederland en de best practice samenwerking tussen FOENIX, een Nederlandse pionier op het gebied van tweedehands sociale ondernemingen, en de lokale overheid. 

 • Rotterdam (vrijdag 13 oktober): Tijdens deze tour dompel je jezelf onder in het social enterprise-ecosysteem van Rotterdam door niet alleen de stad en haar sociale ondernemers te leren kennen, maar ook door te leren over de kracht van verbinding.  

 • Den Haag (vrijdag 13 oktober): Stap aan boord voor een geweldig avontuur naar deze internationale stad van vrede, gerechtigheid en een van de koplopers in het Nederlandse Impact Entrepreneurship ecosysteem. 

Boek je ticket voor een van de tours hier

 1. 6. Geniet na tijdens de afterparty  

Dit is de uitgesproken kans om na te genieten en te netwerken onder het genot van heerlijke snacks van sociale ondernemingen. 

SEWF23 belooft een onvergetelijke en inspirerende week te worden, vol kansen om te leren, te netwerken en de impact van sociale ondernemingen te vieren. We zien er ontzettend naar uit om dit internationale event op 11 en 12 oktober in Nederland te co-hosten. Jij mag daar niet bij ontbreken. Koop snel je ticket en gebruik de kortingscode voor leden: SENL23MEM. We kijken er naar uit je daar te zien! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

 • PwC-logo-wit.png
 • logo stichting doen.png
 •