Artikelen

Aan de slag met financieringsvragen

Op donderdag 27 juni organiseerden we de workshop Access to Finance. Tijdens deze workshop kregen de 15 ondernemers antwoord op hun financieringsvragen.

 

Gepubliceerd op 4 juni 2021

Vervolgens werden de deelnemers gematcht aan financieel experts die het best bij hun financieringsvraag aansluit, om daar mee in gesprek te gaan en om hun aanpak om financiers te vinden aan te scherpen.

Zorg ervoor dat je structuur vanaf dag één goed staat. Dat bied je op de lange termijn zo veel voordelen.
Wouter Hagpoort, Eyevestor

De workshop werd afgetrapt door Thami Schweichler van Makers Unite, hij deelde zijn persoonlijke verhaal en geleerde lessen met betrekking tot financiering.

Ter voorbereiding op de workshop bekeken de ondernemers de masterclass Kapitaal vinden van The Impact Entrepreneurs met Mark Hillen (medeoprichter Social Enterprise NL). In deze masterclass leer je hoe je de juiste vorm van financiering vindt die past bij jouw impactonderneming. Na de ervaringen van Thami was er ruimte om vragen te stellen aan Mark.

Onderzoek goed met welke investeerders je in gesprek bent, toon interesse. En wanneer je in gesprek gaat, wees niet te wantrouwig naar de investeerders. Zeker niet bij impact investeerders. Zij hebben het beste voor met jou en je onderneming.
Stijn Janssen, iFund

Vervolgens gingen de 10 aanwezige financiers in vier rondes van twintig minuten in gesprek met sociaal ondernemers. De ondernemers begonnen met hun pitch en vervolgens was er ruimte voor vragen. De gesprekken werden afgesloten met feedback en tips op de financieringsvraag en -plannen van de ondernemer. Voor de deelnemers was dit een mooie kans om hun pitch te oefenen en contacten te leggen! 

Het moment dat je met veel investeerders/financiers praat gaat het om meer dan alleen het geld. Het gaat ook om de klik die je hebt met een bedrijf. Dat komt doordat je samen de toekomstige strategie hebt en het verhaal samen aangaat.
Iris de Ruiter, Triodos Bank

Ken je ook de Finance Tool al? 
Het vinden van de juiste financieringsmix is essentieel voor de ontwikkeling van je onderneming. Kon je niet bij de workshop zijn, maar ben je geïnteresseerd in het financieringslandschap? Om sociaal ondernemers hierin inzicht te bieden heeft Social Enterprise NL de Finance Tool ontwikkeld. In deze tool kun je een overzicht van impactinvesteerders vinden. En vind je een financier die bij jouw onderneming past! 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •