CO2 Operate

#
CO2 Operate ontwikkelt boslandbouw in Indonesiƫ om zo CO2 afhang en biodiversiteitherstel te combineren met het verminderen van economische ongelijkheid.
Paul Burgers, oprichter CO2 Operate

CO2 Operate

CO2 Operate B.V. ontwikkelt boslandbouw op gedegradeerde gronden in Indonesië, die CO2 afvang en biodiversiteitherstel combineert met het verminderen van economische ongelijkheid via innovatieve productketens.

Landdegradatie, groeiende wereldbevolking, klimaatverandering... Het zijn de grote uitdagingen van deze tijd. Onze jaarvoorraad aan natuurlijke hulpbronnen raakt steeds eerder op (voor 2015 al in augustus). Wereldwijd is 52% van de landbouwgrond gedegradeerd, meer dan 12 miljoen ha gaat ieder jaar verloren voor productie. Een belangrijke reden om via CO2 Operate met de milieuscan bij bedrijven tevens innovatieve CO2 compensatie projecten te ontwikkelen in Indonesië. Samen met de lokale bevolking hebben ze een innovatieve methode ontwikkeld om economisch waardevolle bossen terug te brengen op gedegradeerde landbouwgronden.Naast de noodzakelijke CO2 afvang voor Nederlandse klanten, leidt het ter plekke tot economische ontwikkeling en herstel van de biodiversiteit. Recentelijk ontstond zo “rimbotrade”; het vermarkten van de biodiversiteitsrijke producten uit onze CO2 projecten via een innovatieve productketen. Palmsuiker en palmsuikerkoeken rollen inmiddels over de toonbanken, waarbij de boeren via een innovatief winstverdelings-mechanisme een hoge prijs voor hun producten ontvangen. 

Meer weten?
Kijk op de website

  • Branche Energievoorziening
  • Impactgebied Intern. ontwikkeling & Fair chain, Voedseltransitie & natuurbehoud
  • Vestigingsplaats Woerden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •