Nieuws

Stagiair Beleid en Onderzoek gezocht

Wil jij bijdragen aan een beter eco- systeem voor sociale ondernemingen? Denk jij na over de verhouding overheid, burger en markt? Ben je geïnteresseerd in economie en politiek? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Gepubliceerd op 14 december 2015

Wil jij bijdragen aan een beter ecosysteem voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij op geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou.

Social Enterprise NL is aanjager van de groeiende beweging van sociaal ondernemers, zodat steeds meer maatschappelijke en economische impact kan worden gecreëerd. Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Als stagiair werk je mee aan de volgende projecten:

- Landelijke lobby van Social Enterprise NL. Belangrijkste thema’s: eigen rechtsvorm en introductie van Gids Maatschappelijke Waarde (Aanbestedingswet). Bekijk ook onze beleidsagenda Iedereen Winst.
- Social Enterprise Monitor. Het grootste onderzoek naar de social enterprise sector in Nederland.
- Leeratelier sociaal ondernemerschap: In samenwerking met de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur organiseren wij het eerste programma speciaal voor lokale beleidsmakers over sociale ondernemingen.
- Landelijke congres over relatie gemeente en social enterprises. Bekijk hier de website van 2015.

Werkzaamheden variëren van het mede-organiseren van bijeenkomsten en congressen, schrijven van nieuwsberichten, monitoren van (inter)nationaal onderzoek, tot meer praktische zaken. Daarnaast is er ruimte voor om een te verdiepen op een (in overleg te bepalen) onderzoeksvraag en hierover een advies te schrijven. Denk hierbij aan:

- Een eigen rechtsvorm voor de sociale onderneming, wat zou dit betekenen voor de relatie met de gemeente. Kan een eigen rechtsvorm de samenwerking vergemakkelijken?
- Zorgcoöperaties en energiecoöperaties zijn in opkomst, hoe verhouden zij zich tot bestaande sociale ondernemingen? Wat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken. De stage is voor vijf maanden, start idealiter per 1 februari. In overleg is andere startdatum en termijn mogelijk.

Wij bieden de mogelijkheid om:

- Bij te dragen aan de opstart van nieuwe projecten
- Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek
- In contact te komen met veel sociale ondernemingen
- Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team
- Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam
- Een passende stagevergoeding en iedere dag een biologische lunch

Solliciteren doe je door in maximaal 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Een eigen rechtsvorm voor sociale ondernemingen is onnodig”. Stuur dit samen met je CV voor 10 januari 2016 naar Stefan Panhuijsen stefan@social-enterprise.nl. Vragen? Bel naar 020-6264410.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •