In de spotlight

Luistertip: de podcast WereldverbeterBAAS

In de podcast WereldverbeterBAAS, een co-productie van Social Enterprise NL en haar twee founding partners ABN AMRO en PwC, gaan CEO’s van grote bedrijven in gesprek met toonaangevende sociaal ondernemers over leiderschap, elkaars drijfveren en wat ervoor nodig is om de wereld mooier te maken. 

Wat voor leiderschap is bijvoorbeeld nodig voor een betere wereld? Wat kunnen corporate CEO en social entrepreneur van elkaar leren? Zijn corporates en social enterprises tegenpolen of juist partners in crime? En waarom worden die boardrooms toch gedomineerd door witte mannen? Podcasthost Nanoah Struik, tevens podcastmaker en genderexpert, gaat dat onderzoeken in WereldverbeterBAAS, te beluisteren via jouw favoriete podcastapp. In totaal verschijnen er 7 afleveringen die in de komende maanden allemaal gereleased worden.

Luister via: Spotify, iTunes en Google Podcasts.

Luister nu naar de trailer:


Aflevering 1: PwC x i-did
Ad van Gils (CEO van PwC) gaat in gesprek met Mireille Geijsen, oprichter van social enterprise i-did. Mireille gelooft in een inclusieve en circulaire samenleving. Een samenleving waar iedereen een bijdrage levert om de cirkel draaiend te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Bij i-did werken mensen die, om wat voor reden dan ook, lang niet of nog nooit hebben gewerkt. Op twee verschillende locaties in Nederland maken ze tassen, (woon)accessoires en akoestische interieurproducten gemaakt van gerecycled vilt. Mireille en Ad praten over mensen in hun kracht zetten door aandacht aan elkaar te geven en te verbinden. Dat het als leider belangrijker is wie je bent als mens, dan wat je doet. Een mooi gesprek over authentiek leiderschap.

Aflevering 2: ABN AMRO x NewBees
Robert Swaak (CEO van ABN AMRO) gaat in gesprek met Annemiek Dresen, oprichter van social enterprise NewBees. Annemiek werkte bij ABN AMRO, maar gooide in 2017 het roer om en zet zich in voor een inclusief Nederland. Ze heeft een goedlopende sociale onderneming met vijftien vestigingen, die nieuwkomers in Nederland helpt aan een plek om te werken. Robert en Annemiek praten over het type leiderschap dat nodig is om de wereld te kunnen verbeteren en welke rol zij daarin voor zichzelf zien. Een leerzaam en vruchtbaar gesprek over het verantwoordelijkheidsgevoel van een directeur, de goede weg die wordt ingeslagen, maar ook over waar kansen liggen om het beter te kunnen doen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  •