Intern

Onderzoeksrapport: Kapitaal voor de buurt

In het kader van het project 'Social finance for community based social enterprises' hebben we samen met LSA Bewoners middels een onderzoek onder 100 bewonersbedrijven de toegang tot financiering in kaart gebracht. Download hier het onderzoek.

Gepubliceerd op 12 oktober2021

Bewonersbedrijven vormen een bloeiende en groeiende beweging in Nederland. Het zijn initiatieven van bewoners die op ondernemende wijze aan de slag gaan met maatschappelijke thema’s, zoals het versterken van de sociale samenhang, het behoud van publieke voorzieningen en het verbeteren van de leefomgeving. Een belangrijke component in de ontwikkeling van deze bedrijven, en daarmee voor het realiseren van hun maatschappelijke doelen, is de toegang tot financiering. 

Het aantrekken van kapitaal blijkt echter lastig te zijn voor deze bedrijven. Zeker wanneer het gaat over grotere financieringsaanvragen, bijvoorbeeld voor de aankoop van een pand of een stuk land, zien we dat het lastig is de financiering rond te krijgen. Om de toegang tot financiering te verbeteren hebben we de financieringsmarkt in kaart gebracht middels een onderzoek onder 100 bewonersbedrijven: waar liggen de grootste behoeften en welke vormen van financiering zijn reeds beschikbaar? 

Download het onderzoek

trefwoorden:

financiering Bewonersbedrijven Social finance Onderzoeksrapport CBSE Kapitaal voor de buurt

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •