Extern

Onderzoeksrapport: Eigen haard is goud waard

Een projectteam van LSA bewoners, Stichting DOEN, KNHM foundation en Social Enterprise NL nodigen je met deze publicatie uit om mee te lezen met onze zoektocht. Een zochtocht naar passende financiering voor de aankoop van vastgoed door bewonersbedrijven. Want: een eigen haard is goud waard voor de buurt. 

Gepubliceerd op 11 november2022

De wereld van bewonersbedrijven
De wereld van bewonersbedrijven, een onderneming van en voor buurtbewoners, is een wereld op zich. Het is een wereld waarin veel gebeurt, waar soms schuring en frustratie zit met traditionele publieke en maatschappelijke organisaties én de markt. Maar vooral een wereld waar hele mooie dingen gebeuren.

We beschrijven onze zoektocht naar een belangrijk middel voor een bloeiende sector van bewonersbedrijven: passende financiering om als bedrijf een eigen pand aan te kopen of langdurig te huren. Onze reis duurde twee jaar en geeft vooral inzichten in de succesfactoren en obstakels voor die financiering. We hopen dat anderen kunnen voortbouwen op onze inzichten en we samen, met eenieder die zich daarvoor wil inzetten, de toegankelijkheid van financiering vergroten. Daarmee is het project eerder een start- dan een eindpunt. De publicatie bundelt alle inzichten uit het project. Veel leesplezier en we hopen dat er een nieuwe wereld voor je opengaat.

Download het onderzoeksrapport hier.

trefwoorden:

Bewonersbedrijven vastgoed CBSE Kapitaal voor de buurt Ondernemen met je Buurt bewonersinitatief social finance for cbse

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •