Extern

Het bouwen van een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap

De Nederlandse social enterprise sector is de afgelopen vijf jaar enorm gegroeid. Onze partner PwC heeft onderzocht welke factoren bijdragen aan die groei en heeft dit gebundeld in een uniek rapport met daarin zeven geleerde lessen. Lees verder.

Gepubliceerd op 24 oktober 2018

De Nederlandse social enterprise sector heeft zich ontwikkeld van een sector die zeer beperkt van omvang was en niet als zodanig werd herkend, tot een sector met eigen boegbeelden die groeit en bloeit. Na een periode van voorbereiden en pionieren, bevindt de sector zich nu in de ontwikkelingsfase waarbij nog veel ruimte is voor groei en professionalisering.

Accountants- en adviesbureau PwC ondersteunt al vanaf 2012 de social enterprise sector met haar kennis en expertise en heeft door middel van interviews met 40 sociaal ondernemers en experts onderzocht welke factoren bijdragen aan die groei. Dit onderzoek heeft PwC gebundeld in een uniek rapport met daarin zeven geleerde lessen. Met dit onderzoek wil PwC de Nederlandse kennis en inzichten delen en andere landen en organisaties inspireren. Benieuwd naar alle geleerde lessen uit Nederland?

Lees hier de publicatie: Het bouwen van een ecosysteem voor sociaal ondernemerschap: de geleerde lessen uit Nederland. (English)

Schermafbeelding 2018-10-24 om 13.26.24.png

trefwoorden:

ecosysteem groei groeifactoren impact lessen Ondernemers overzicht partner PwC sector sociaal socialenterprise

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •