Nieuws

Winnende social enterprises van Social Impact Lab bekendgemaakt

Start-ups Amplino, OOPOEH en CTalents zijn de winnaars van Social Impact Lab, een challenge uitgeschreven door PwC voor startende social enterprises in Nederland. De drie bedrijven met een maatschappelijke missie komen na het winnen van de challenge in..

Gepubliceerd op 17 juni 2014

Start-ups Amplino, OOPOEH en CTalents zijn de winnaars van Social Impact Lab, een challenge uitgeschreven door PwC voor startende social enterprises in Nederland. De drie bedrijven met een maatschappelijke missie komen na het winnen van de challenge in een intensief begeleidingstraject. Ook komen ze in aanmerking voor huisvesting en financiering (tot 50.000 euro). Het Social Impact Lab van PwC is bedoeld om startende ondernemingen te helpen een succes te maken van hun social enterprise.

De drie winnaars van de challenge werden uit ruim 50 aanmeldingen gekozen:

  • Amplino brengt een draagbare malariatester, die hele kleine hoeveelheden parasiet kan detecteren, van het Nederlandse ziekenhuis-lab naar het veld in ontwikkelingslanden.

  • OOPOEH, kort voor Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier, bestrijdt eenzaamheid onder ouderen door ze als oppas te koppelen aan een huisdier uit de buurt.

  • CTalents adviseert bedrijven hoe ze socialer kunnen werken door talenten met een beperking te koppelen aan relevante werkzaamheden. Het komt voort uit de kennis die is opgedaan bij Ctaste, een restaurant waar gasten in het donker eten en dat banen voor visueel beperkten creëert.


 

Ad van Gils, lid Raad van Bestuur van PwC, is zeer enthousiast over de sterk opkomende social enterprise-sector. "Ze ondernemen op een manier dat niet alleen de onderneming maar juist ook anderen in de maatschappij er beter van worden. We krijgen te maken met veranderingen op het gebied van demografie, urbanisatie, technologie en grondstofschaarste. Deze start-ups laten zien hoe je de megatrends van deze tijd kunt omzetten in kansen. Wij kunnen er wat van opsteken én het raakt de kern van onze strategie. Hiermee willen wij bijdragen aan het oplossen van belangrijke maatschappelijke problemen."

PwC wil kennis en kunde inzetten om deze sector in Nederland op de kaart te zetten. Dat doet ze door social enterprises te begeleiden, masterclasses te organiseren voor social enterprises en onderzoek te doen naar de financieringsmogelijkheden. Ook het Social Impact Lab is hier een onderdeel van. PwC is daarnaast een van de founding partners van Social Enterprise NL.

Meer weten over het Social Impact Lab? Klik hier

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •