Nieuws

Winnaar Social Enterprise Scriptie Event 2017 bekend!

Evan van der Holst is de winnaar van de Social Enterprise Scriptieprijs 2017. Van der Holst ontwikkelde een roadmap voor sociale ondernemingen die handvatten geeft om groei te realiseren. Alle genomineerde scripties zijn hier te downloaden!.

Gepubliceerd op 2 oktober 2017

Het was een mooie vierde editie van het Social Enterprise Scriptieevent. Vijf talentvolle studenten presenteerden hun scripties en de vakkundige Jury bestaande uit Bartel Geleijnse, Matthijs de Jong en Maarten Hogesteijn verkoos Evan van der Holst als winnaar van de Social Enterprise Scriptieprijs.

Evan's scriptie onderwerp komt voort over zijn verbazing over het gebrek van 'grote'  sociale ondernemingen in tijden van groei van de social enterprise sector in Nederland. In zijn scriptie onderneemt hij een zoektocht naar groeibarrières voor sociaal ondernemers en presenteert hij een roadmap waarin hij suggesties doet om deze te overkomen. Volgens de jury een zeer relevante en praktische scriptie, een must read voor overheid en sociaal ondernemer! Download hier de scriptie 'A Search for a Fertilizer for Social Enterprises' van Evan van der Holst.

Leer hier meer over de andere genomineerden en download de scripties.

Nynke Bonnema – Vrije Universiteit Amsterdam:  Sus.tain

Een onderzoek naar het containerbegrip ‘duurzaamheid’ en de manier waarop sociale ondernemingen betekenis geven aan dit begrip. Het onderzoek maakt inzichtelijk hoe ‘duurzaamheid’ een nieuw leven kan worden ingeblazen zodat sociale ondernemingen het begrip weer in hun voordeel kunnen laten werken.

Jeroen de Vos – Universiteit van Amsterdam: Tracing the Social: A mixed-method approach to startup ecosystems 

Onderzoek naar het ecosysteem van sociale ondernemingen aan de hand van twitterdata. Interacties van startups  brengen het ecosysteem van social startups in kaart. Deze netwerkanalyse laat onder andere zien welke spelers en actoren relevant zijn voor sociale ondernemers zodat zij gericht het juiste netwerk kunnen inzetten om te groeien.

Michael Theuns – Tilburg University:‘We doen het zelf wel’

Onderzoek naar een specifieke vorm van sociale ondernemingen, community-based enterprise (CBE). Welke randvoorwaarden zijn van belang voor  community capacity? En in hoeverre is het wenselijke dat lokale overheden een ondersteunende rol  aannemen in het faciliteren van CBE’s?

Pam van Wanrooij – Erasmus Universiteit Rotterdam: The BOGO Model: A comparative Case Study

Een vergelijkende studie naar de effectiviteit van het Buy One Give One (BOGO) model.  Inzicht in drie casestudies bij de sociale ondernemingen Toms, Warby Parker en WakaWaka.

 

foto alle deelnemers 2017.jpg    

trefwoorden:

onderwijs onderzoek scriptie student

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •