Nieuws

Wie zijn dé 100 duurzame jonge koplopers in Nederland?

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is een nieuwe verkiezing waarbij wordt gezocht naar de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. De lijst moet jonge mensen die zich inzetten voor een duurzaam Neder..

Gepubliceerd op 18 september 2013

De Duurzame Jonge 100 (DJ100) is een nieuwe verkiezing waarbij wordt gezocht naar de 100 meest innovatieve en inspirerende jonge koplopers op het gebied van duurzaamheid in Nederland. De lijst moet jonge mensen die zich inzetten voor een duurzaam Nederland, zichtbaarder maken. Tot 10 oktober is het mogelijk om een kandidaat (dat kun je ook zelf zijn!) voor te dragen voor een plek in de DJ100.

Energieopwekking uit planten, ambachtelijke worsten maken, duurzaamheid in het gemeentebestuur, tosti’s van eigen bodem, verantwoorde tv-programma’s produceren, onderzoek op de Noordpool, onderhandelen met de VN namens jongeren. Het is slechts een kleine greep uit initiatieven die de afgelopen jaren zijn gestart door jongeren. Hoogste tijd dus om de jonge koplopers bekend te maken bij een groter publiek.

De DJ100 is daarvoor een eerste opstapje. De toonaangevende lijst van 100 jonge mensen met de meest duurzame, innovatieve en inspirerende initiatieven, ideeën en start-ups, wordt dit najaar gepresenteerd.

Nominatie
Jongeren tot en met 32 jaar kunnen zichzelf nomineren of genomineerd worden op de website van DJ100. Belangrijkste voorwaarde daarbij is dat de motivatie helder is: waarom zet de genomineerde zich in voor duurzaamheid en hoe geeft diegene daar concreet vorm aan?
De inschrijving sluit op 10 oktober op de Dag van de Duurzaamheid. Alle nominaties worden verzameld waarna een jury, bestaande uit een aantal vooraanstaande experts op het gebied van duurzaamheid de inzendingen beoordeelt. Zij selecteren de 100 meest aansprekende koplopers, onderverdeeld in verschillende categorieën. De vDJ100 verkiezing wordt afgesloten met een slotevenement op 15 november. Daar worden 10 winnaars per categorie in het zonnetje gezet.

Zichtbaarheid
Een jaar geleden ontstond het idee om een zoektocht te starten naar de meest innovatieve en inspirerende jonge mensen op het gebied van duurzaamheid in Nederland. Sindsdien is de bal flink gaan rollen. De DJ100 werkt samen met 10 ambassadeurs die zich actief inzetten om deze koplopres meer bekendheid te geven

Uiteindelijk wil DJ100 uitgroeien tot een platform dat duurzame jonge mensen structureel verbindt aan bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. De DJ100 is nadrukkelijk geen ranking. Dit past niet bij de manier van denken van generatie Y, die gebaseerd is op waarden als samenwerking en verbinding.

Initiators van de DJ100 zijn Anne Walraven (27), Marjan Kloosterboer (24), Talitha Muusse (22) en Eva Gies (28).
DJ100 werkt samen met verschillende partnerorganisaties waaronder Eneco en ASN

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •