Nieuws

WakaWaka brengt impact in beeld

WakaWaka is begonnen als het solar-alternatief voor gevaarlijke kerosinelampjes in donker Afrika. De Waka Waka ledlamp is een kleine zonnecel en geeft na een dag opladen 16 uur (veilig) licht waardoor deze uitvinding het voor velen mogelijk maakt om .

Gepubliceerd op 18 september 2013

WakaWaka is begonnen als het solar-alternatief voor gevaarlijke kerosinelampjes in donker Afrika. De Waka Waka ledlamp is een kleine zonnecel en geeft na een dag opladen 16 uur (veilig) licht waardoor deze uitvinding het voor velen mogelijk maakt om ‘s avonds te kunnen lezen en huiswerk te maken. In ‘donker Afrika’ gaat een deel van het inkomen vaak naar brandstof voor gevaarlijke lampjes die meer dan eens brandwonden opleveren. De afgelopen jaren breidde WakaWaka (en de WakaWaka Power, met oplaadfunctie voor mobiele telefoon) de scope uit naar Haïti en Syrië, waar men door de donatie van vele WakaWaka’s aan vluchtelingen toegang tot licht en oplaadmogelijkheid voor de telefoon krijgt.

wakawakaimpact_squareImpact in het kort:


  • meer dan 50.000 WakaWaka’s verspreid over de wereld…

  • hebben impact voor meer dan 255.225 mensen wereldwijd gecreëerd

  • $1.310.651 aan energiekosten bespaard

  • 153.135 uur aan extra licht gegenereerd voor werk en studie

  • 28.753 ton CO2-uitstoot teruggedrongen


 

“We ex­pect this will im­pact more than 100 000 refugees all to­geth­er, en­abling them to see at night, read and cook. More im­port­antly, they will be able to con­nect with their fam­ily mem­bers who are still caught in the hor­rors of the civil war back home in Syr­ia.”

Vorige week bracht WakaWaka zijn impact in beeld op een interactieve kaart kun je inzoomen op de 45 projecten die WakaWaka inmiddels heeft beetgepakt. Bekijk het hier.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •