Nieuws

Waarom bedrijven goed zijn in het aanpakken van maatschappelijke problemen

Waarom wenden wij ons eigenlijk van oudsher tot non-profitorganisaties, NGO's en overheden om de grootste maatschappelijke problemen op te lossen? Dat vraagt Michael Porter zich hardop af tijdens deze net uitgebrachte TED Talk. Porter geeft toe dat h..

Gepubliceerd op 28 oktober 2013

Waarom wenden wij ons eigenlijk van oudsher tot non-profitorganisaties, NGO's en overheden om de grootste maatschappelijke problemen op te lossen? Dat vraagt Michael Porter zich hardop af tijdens deze net uitgebrachte TED Talk.
Porter geeft toe dat hij bevooroordeeld is als businessschool professor, maar- net als de beweging van social entrepreneurs- ziet hij grote kansen voor ondernemers die met hun business-skills en probleemoplossend vermogen op een effectieve manier maatschappelijke uitdagingen kunnen aanpakken. Zoals de klimaatverandering, armoedebestrijding en de toegang tot water.

Porter vat mooi samen waarom JUIST ondernemers zich moeten bezighouden met de aanpak van sociale en ecologische uitdagingen. Porter: “Because when business solves a problem, it makes a profit -- which lets that solution grow”.

Bekijk hier de inspirerende TED Talk van Porter:


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •