Nieuws

Verbeter de wereld, begin een bedrijf

Oprichters van Social Enterprise NL Willemijn Verloop en Mark Hillen komen dit najaar met een boek over sociaal ondernemerschap, getiteld ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’. Met het boek willen zij meer aandacht vestigen op het groeiend aan.

Gepubliceerd op 27 juni 2013

boekcoverOprichters van Social Enterprise NL Willemijn Verloop en Mark Hillen komen dit najaar met een boek over sociaal ondernemerschap, getiteld ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’. Met het boek willen zij meer aandacht vestigen op het groeiend aantal sociale ondernemingen en de kansen die er liggen voor social enterprises in Nederland.

Het boek is toegankelijk voor een groot publiek en gaat in op de vraag wat social enterprises nu precies zijn en waarom dit type onderneming echt anders is. Aan de hand van verschillende cases wordt duidelijk hoe deze bedrijven manieren vinden om idealisme en zakelijkheid te combineren.

Verder wordt ingegaan op de impact die social enterprises creëren en is het boek gelardeerd met portretten van sociaal ondernemers. Zij vertellen uitgebreid over hoe ze met hun bedrijf proberen bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen als arbeidsparticipatie, vergrijzing, duurzame voedselvoorziening of klimaatproblemen.

Het is een uniek en inspirerend boek dat laat zien hoe een nieuwe economie in de praktijk vorm krijgt. ‘Verbeter de wereld, begin een bedrijf’, verschijnt in november 2013. Uitgever is Business Contact.

Verloop en Hillen: “We hopen dat de verhalen over social enterprises en de ondernemers erachter, iedereen inspireren en in beweging zet. Dat het de politiek beweegt om betere voorwaarden en kansen te geven, faciliterend en niet zozeer subsidiërend. Dat het investeerders aanzet om hun geld in social enterprises te stoppen. Tegelijkertijd hopen we dat dit boek duidelijk maakt dat er nog heel veel te doen is. Het mooie is dat iedereen iets kan doen. Of je nu consument bent, beleidsmaker, opdrachtgever of financier.”

Wil je op de hoogte blijven over het boek? Meld je hiernaast dan aan voor de nieuwsbrief van Social Enterprise NL.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •