Nieuws

VACATURE: stagiair beleid

Wil jij bijdragen aan een beter klimaat voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou.

Gepubliceerd op 3 maart 2015

Wil jij bijdragen aan een beter klimaat voor sociale ondernemingen? Denk jij graag na over de verhouding tussen overheid, burger en markt? Ben jij geïnteresseerd in economie en politiek? Dan is Social Enterprise NL op zoek naar jou.

Social Enterprise NL is het landelijk platform dat sociale ondernemingen vertegenwoordigt, verbindt en ondersteunt.  Een van onze doelen is de overheid (nationaal en lokaal) activeren om de ontwikkeling van de social enterprise sector te stimuleren.

Voor de periode april – september 2015* zijn wij op zoek naar een stagiair om ons hierbij te helpen. De stage is voor vier dagen in de week.

Je werkt mee aan de volgende projecten:

    • Social Enterprise Monitor. Het grootste onderzoek naar de social enterprise sector in Nederland.
    • NSOB Leeratelier: sociaal ondernemerschap in de vitale economie. Het eerste programma speciaal voor lokale beleidsmakers over sociale ondernemingen.
    • Landelijke lobby van Social Enterprise NL. Bekijk onze beleidsagenda Iedereen Winst

Werkzaamheden variëren van het mede-organiseren van bijeenkomsten en congressen, schrijven van nieuwsberichten, monitoren van (inter)nationaal onderzoek, achtergrondonderzoek, tot meer praktische zaken.

Wij zoeken iemand met een affiniteit voor de wereld van bestuur, politiek en economie. Je bent niet bang om je in een onderwerp vast te bijten, schrijft makkelijk, kan snel schakelen tussen verschillende thema’s, schuwt het praktische werk niet en wil vanuit een kleine organisatie aan grote doelen werken.

Wij bieden de mogelijkheid:

    • Bij te dragen aan de opstart van nieuwe projecten
    • Ervaring op te doen met lobby, beleid en onderzoek
    • Werkervaring op te doen in een gemotiveerd team
    • Een mooie werkplek in het centrum van Amsterdam
    • Een passende stagevergoeding  

 

Solliciteren doe je door in maximaal 350 woorden jouw visie op de volgende stelling te geven: “Gemeenten moeten geen speciaal beleid voor sociale ondernemingen ontwikkelingen, dat werkt alleen maar contraproductief”. Stuur dit samen met je CV voor 23 maart naar Stefan Panhuijsen stefan@social-enterprise.nl. Vragen? Bel naar 020-6264410.

*Start en einddatum van de stage in overleg.


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •