Nieuws

Teaching case Tony’s Chocolonely beschikbaar voor hoger onderwijs

Nederland heeft nog nauwelijks onderwijs op het gebied van sociaal ondernemerschap en daar wil Social Enterprise NL verandering in brengen. Een ‘Community of Practice’ bestaande uit een groep leidende docenten uit het Hoger Onderwijs is met onze.

Gepubliceerd op 18 september 2013

Nederland heeft nog nauwelijks onderwijs op het gebied van sociaal ondernemerschap en daar wil Social Enterprise NL verandering in brengen. Een ‘Community of Practice’ bestaande uit een groep leidende docenten uit het Hoger Onderwijs is met onze steun aan het werk om nieuw en op de Nederlandse situatie gericht onderwijsmateriaal te realiseren. Deze maand is de eerste ‘teaching case’ gepubliceerd. De case over Tony’s Chocolonely is een boeiende casus die voor alle onderwijsinstellingen vrij beschikbaar wordt gesteld. Overigens is de case voor iedereen die geïnteresseerd is in social enterprises leuk om eens door te lezen. Download de case hier.

Voor docenten zijn er daarnaast ‘teaching notes’ beschikbaar met informatie buiten de case om. Ben je docent, maar (nog) geen lid van de ‘Community of Practice Sociaal Ondernemerschap in het Onderwijs’ en wil je de gebruik maken van de teaching notes? Neem dan contact op via onderwijs@social-enterprise.nl.

Ondertussen wordt er door verschillende docenten gewerkt aan nieuwe cases. Meer informatie over dit project vind je hier.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •