Nieuws

Social Entrepreneurship Initiative gelanceerd door Universiteit Utrecht

Om onderzoek en onderwijs op het gebied van sociaal ondernemerschap te stimuleren, start de Universiteit Utrecht (UU) het Social Entrepreneurship Initiative. Het initiatief is ondergebracht bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. V..

Gepubliceerd op 7 maart 2013

Samenwerking Universiteit Utrecht en Social Enterprise NLOm onderzoek en onderwijs op het gebied van sociaal ondernemerschap te stimuleren, start de Universiteit Utrecht (UU) het Social Entrepreneurship Initiative.

Het initiatief is ondergebracht bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Voor verdere integratie van sociaal ondernemerschap in het onderwijs werkt UU samen met Social Enterprise NL en Van Doorne Advocaten, Notarissen, Fiscalisten.

Bundeling expertise
Binnen het Social Entrepreneurship Initiative bundelt de UU eigen kennis over sociaal ondernemerschap met de expertise van externe partijen waaronder ook Social Enterprise NL. De bedoeling is om in de loop van de tijd bijvoorbeeld gezamenlijk gastcolleges, stages of projecten te realiseren. En in de toekomst mogelijk ook (samen) onderzoek te doen op dit thema.

Meer talent naar de sector
Social Enterprise NL ondersteunt het initiatief van harte omdat het belangrijk is dat er meer talent naar de sector komt en daarvoor is integratie in het onderwijs een eerste stap. Social Enterprise NL hoopt dat er de komende jaren nog veel meer kenniskringen en onderwijsprogramma’s gericht worden op social entrepreneurship.

Meer weten over het Social Entrepreneurship Initiative? Kijk dan hier: www.uu.nl/se-initiative

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •