Nieuws

Social enterprises op bezoek bij minister president

Woensdagmiddag 11 juni ontving minister-president Mark Rutte op uitnodiging van Social Enterprise NL en de World Economic Forum Global Shapers zeven sociaal ondernemers in het Catshuis in Den Haag. De oprichters van Roetz-Bikes, SnappCar, The Colour Ki..

Gepubliceerd op 12 juni 2014

Woensdagmiddag 11 juni ontving minister-president Mark Rutte op uitnodiging van Social Enterprise NL en de World Economic Forum Global Shapers zeven sociaal ondernemers in het Catshuis in Den Haag. De oprichters van Roetz-Bikes, SnappCar, The Colour Kitchen, AutiTalent, Text to Change, Tony’s Chocolonely en Waka Waka kregen de gelegenheid om te vertellen over hun impact gedreven bedrijf. Deze verhalen werden door de premier met veel interesse ontvangen:

“Goede sessie gehad met zeven sociaal ondernemers. Stuk voor stuk echte ondernemers die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.”

Image from the old websitebezoek_rutte_11juni14_bewerkt-1 Foto: Inge van Mill[/caption]

Doel van de bijeenkomst was de minister-president te enthousiasmeren voor sociaal ondernemerschap en hem kennis te laten maken met een breed scala sociaal ondernemers. Ondernemers die zich richten op thema's zoals arbeidsparticipatie, internationale ontwikkeling, milieu en deeleconomie vertelden op welke wijze zij maatschappelijke en economische impact realiseren. De minister-president toonde veel interesse in de bedrijven en is met iedere ondernemer in gesprek gegaan.


Na de presentaties volgde een groepsdiscussie waar de vraag centraal stond: Hoe kan de ontwikkeling van de social enterprise sector verder worden gestimuleerd? Hierbij kwamen verschillende thema’s, waaronder herkenning en erkenning door de overheid, aan bod.


Aanleiding voor de ontmoeting was de Drees-lezing van oktober vorig jaar waarin de minister-president zijn waardering uitsprak voor sociaal ondernemers:


“Mensen die ondernemerschap verbinden met maatschappelijke doelen. Initiatieven die zichzelf bedruipen en winst maken mag. (.) Dat levert drie keer winst op. Voor de ondernemer. Voor deze groep werknemers, die niet alleen een salaris verdienen maar ook groeien in eigenwaarde. En voor de staat en samenleving.”

Bekijk op facebook de foto’s van het bezoek.


--
Op hetzelfde moment sprak minister Kamp in het Algemeen Overleg Bedrijfslevenbeleid en innovatie over de beleidsagenda 'Iedereen Winst. Samen met de Overheid naar een bloeiende social enterprise sector'. Lees meer


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •