Nieuws

Social Enterprise NL in NOS Journaal

De afgelopen weken werd er in het nieuws volop aandacht besteed aan Social Enterprise NL en de aangesloten sociaal ondernemers. Op donderdag 23 mei was Social Enterprise NL tot twee keer aan toe in het Journaal én bij de NOS op 3. Het .

Gepubliceerd op 3 juni 2013

De afgelopen weken werd er in het nieuws volop aandacht besteed aan Social Enterprise NL en de aangesloten sociaal ondernemers. Op donderdag 23 mei was Social Enterprise NL tot twee keer aan toe in het Journaal én bij de NOS op 3. Het is goed om te zien dat de sector meer aandacht krijgt.


Social Enterprise NL oprichter Willemijn Verloop gaf aan dat er veel aan gelegen is de social enterprises op waarde te schatten, niet alleen bij andere ondernemers maar ook bij overheid, banken en op universiteiten. "Social entrepreneurs gebruiken hun ondernemers-skills om oplossingen vinden voor maatschappelijke problemen. En dat soort ondernemers hebben we hard nodig. "


Voor het item ging de NOS langs bij social enterprises Roetz BikesTaxi Electric en er was speciale aandacht voor Granny’s Finest bij NOS op 3. Daarnaast werd GreenFox geïnterviewd voor Radio1.


Aanleiding voor al deze persaandacht is de eerste Social Enterprise Monitor die Social Enterprise NL i.s.m. McKinsey uitbracht. De monitor is een eerste verkenning van de ontwikkeling van de sector. Een van de opvallendste uitkomsten is dat de werkgelegenheid bij social enterprises de afgelopen twee jaar met 25% is toegenomen.


Bekijk het journaal-item hier.


 

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •