Nieuws

SER organiseert werkconferentie rondom sociaal ondernemerschap

Afgelopen juni deed minister Asscher een adviesaanvraag bij de SER over sociaal ondernemerschap. De SER-commissie die het advies voorbereidt organiseert op maandag 19 januari een interactieve werkconferentie om input uit diverse kanten van de sector te..

Gepubliceerd op 14 januari 2015

Afgelopen juni deed minister Asscher een adviesaanvraag bij de SER over sociaal ondernemerschap. De SER-commissie die het advies voorbereidt organiseert op maandag 19 januari een interactieve werkconferentie om input uit diverse kanten van de sector te krijgen. SER-kroonlid Mirjam van Praag is voorzitter van de commissie en leidt de conferentie.

Verschillende sociaal ondernemers, gemeenten en branche-organisaties zoals Social Enterprise NL zijn door de SER uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de werkconferentie.

De hoofdvraag in de adviesaanvraag van minister Asscher aan de SER is in hoeverre en op welke wijze de (rijks)overheid aansluiting kan vinden bij deze ontwikkelingen.

In het bijzonder vraagt de minister aandacht voor de volgende subvragen:

  • Karakter van sociale ondernemingen: wat is het/wat zou het moeten zijn?

  • Wat kunnen sociale ondernemingen betekenen voor de oplossing van maatschappelijk problemen?

  • Wat zijn eventuele belemmeringen hierbij?

  • Wat zou er nog moeten gebeuren en wie is hierbij aan zet?


 

Social Enterprise NL juicht het onderzoek toe en is betrokken geweest bij het voortraject van de adviesaanvraag. Wij zijn blij dat de definitie van sociale ondernemingen uit de adviesaanvraag aansluit bij de definitie zoals die door de Europese Unie en Social Enterprise NL wordt gehanteerd. Wij monitoren het proces nauwkeurig en houden u op de hoogte van de voortgang.

De werkconferentie is alleen toegankelijk op basis van persoonlijke uitnodiging.

Meer info: klik hier

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •