Nieuws

SER: gemeenten doe mee aan Leeratelier

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en Social Enterprise NL slaan de handen ineen en lanceren het Leeratelier “Sociaal ondernemerschap in een vitale economie”. Dit is het eerste programma speciaal ontwikkeld voor lokale ..

Gepubliceerd op 13 juli 2015

De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) en Social Enterprise NL slaan de handen ineen en lanceren het Leeratelier “Sociaal ondernemerschap in een vitale economie”. Dit is het eerste programma speciaal ontwikkeld voor lokale beleidsmakers die verantwoordelijk zijn voor (sociaal) ondernemerschap.

De SER adviseert gemeenten in haar advies over sociaal ondernemerschap deel te nemen aan het Leeratelier: "Daarnaast pleiten wij ervoor dat ambtenaren beter bekend worden met het fenomeen sociale ondernemingen, bijvoorbeeld in een leeratelier. Dat zou veel afstemmingsproblemen tussen verschillende loketten oplossen." (SER Magazine juni 2015).

Doel is deelnemers leren hoe ze vanuit lokaal beleid een context kunnen creëren waarin sociale ondernemingen tot bloei komen en de lokale economie versterken. Centraal tijdens het leeratelier staat het eigen vraagstuk van de deelnemer, hierdoor is het geschikt voor iedereen die vanuit een strategische positie bezig is met sociaal ondernemerschap en economisch beleid. Gastsprekers zijn onder andere Martijn van der Steen, Caroline Gehrels, Mark Hillen, Mark van Twist, Willemijn Verloop en Sadik Harchaoui.

Lees meer over het programma en schrijf je in! 

 


Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •