Nieuws

Rutte onderstreept belang van social enterprises in Willem Drees-lezing

Gisteravond heeft premier Rutte tijdens de Willem Dreeslezing aandacht besteed aan social enterprises als onderdeel van en toevoeging op de participatiesamenleving. Daarbij noemde hij Taxi Electric en Specialisterren als voorbeeld: "Twee weken geled..

Gepubliceerd op 15 oktober 2013

Gisteravond heeft premier Rutte tijdens de Willem Dreeslezing aandacht besteed aan social enterprises als onderdeel van en toevoeging op de participatiesamenleving. Daarbij noemde hij Taxi Electric en Specialisterren als voorbeeld:

m1mx8sparlln_std320"Twee weken geleden had ik een groep enthousiaste jonge mensen op bezoek die zichzelf de ‘global shapers’ noemen. Mensen die ondernemerschap verbinden met maatschappelijke doelen. Initiatieven die zichzelf bedruipen en winst maken mag. Bijvoorbeeld Taxi Electric, in 2011 opgericht door Edvard Hendriksen en Ruud Zandvliet. Een bedrijf dat werkt met herintredende 50+ers en zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit in Amsterdam. Of het bedrijf Specialisterren, dat mensen met een autisme inzet op iets waar ze goed in zijn, namelijk het testen van software. Dat levert drie keer winst op. Voor de ondernemer. Voor deze groep werknemers, die niet alleen een salaris verdienen maar ook groeien in eigenwaarde. En voor de staat en samenleving, want met deze manier van werken is alleen al in 2011 meer dan 8 ton bespaard aan professionele begeleiding."

Daarmee legt hij de nadruk op het belang van het verbinden van maatschappelijke doelen met ondernemerschap. Hij geeft daarbij bovendien een toepasselijk citaat vanVictor Hugo:

"Niets is krachtiger dan een idee waarvoor de tijd rijp is."

Social Enterprise NL kan deze aandacht voor de sociaal ondernemerssector alleen maar toejuichen en hopen dat de premier de komende tijd meer social enterprises als voorbeeld zal noemen. Lees hier de lezing terug.

Locatie:
Herengracht 505
1017BV

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •