Nieuws

Reactie op plan van aanpak MVI door de overheid

Het Plan van Aanpak voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen van staatssecretaris Mansveld, dat volgende week in de kamer wordt besproken vertoont belangrijke hiaten. Ondanks 'stevige ambities en intenties'. Dit staat in de brief die Social ..

Gepubliceerd op 24 september 2015

Het Plan van Aanpak voor Maatschappelijk Verantwoord Inkopen van staatssecretaris Mansveld, dat volgende week in de kamer wordt besproken vertoont belangrijke hiaten. Ondanks 'stevige ambities en intenties'. Dit staat in de brief die Social Enterprise NL, samen met VNO-NCW, MKB Nederland, De Groene Zaak, MVO Nederland en inkoopmanagersorganisatie Nevi, aan de Tweede Kamer heeft gestuurd als reactie op het plan. Het belangrijkste bezwaar is dat het niet duidelijk wordt hoe lagere overheden worden betrokken. Van de € 60 miljard die jaarlijks aan overheidsinkopen wordt uitgegeven, wordt € 50 miljard besteed door medeoverheden zoals gemeenten, provincies, hogescholen en universiteiten. Daarnaast is het onduidelijk of er voldoende budget is vrijgemaakt om de ambities waar te maken.

Het Plan van Aanpak is een reactie op de brandbrief die betrokken organisaties begin dit jaar al hadden gestuurd wegens het gebrek aan bestuurlijke aandacht voor duurzaam inkoopbeleid.

Lees hier de reactie op het Plan van Aanpak Maatschappelijk Verantwoord Inkopen

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •