Nieuws

Programma 2e editie NSOB Leeratelier bekend

Social Enterprise NL en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) organiseren gezamenlijk het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap om beleidsmakers van grote en middelgrote gemeenten te ondersteunen die aan de slag gaan met sociaal ondernemerschap.

Gepubliceerd op 17 mei 2016

Social Enterprise NL en de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) organiseren gezamenlijk het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap om beleidsmakers van grote en middelgrote gemeenten te ondersteunen die aan de slag gaan met sociaal ondernemerschap.

De eerste editie van het Leeratelier was een groot succes met deelnemers uit onder andere Amsterdam, Utrecht, Zwolle en Hilversum. Oud-deelnemer Maaike Reijlink (Strategisch Adviseur gemeente Amersfoort): “In de waan van de dag is het soms moeilijk maatschappelijke ontwikkelingen te zien en te duiden. Het Leeratelier Sociaal Ondernemerschap heeft hier wat mij betreft een brug geslagen. Een (nieuw) veld ontginnen door ervaringen te delen met wetenschappers, ambtenaren en ondernemers uit het hele land. Weg van hokjes en 'zo doen we het altijd', naar het gezamenlijk met open vizier kijken naar wat er is en wat er zou kunnen zijn. De vervolggesprekken vinden, as we speak, plaats in de gemeentehuizen.

Het programma voor de tweede editie is aangepast aan de ontwikkelingen binnen de wereld van sociaal ondernemerschap en beleid. Een greep uit de sprekers:

  • Erik Stam en Niels Bosma (Universiteit Utrecht) over ecosystemen voor sociaal ondernemerschap.
  • Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) over de opkomst van sociaal ondernemerschap
  • Martin Schulz (NSOB) over de veranderende rol van overheid
  • Maureen Porch (CEIS) over de lessen uit Schotland waar sociaal ondernemerschap al langer op de beleidsagenda staat.


Het Leeratelier gaat november 2016 van start, meer informatie en inschrijven op de website van de NSOB. Gelijk de hele brochure downloaden kan hier.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
info@social-enterprise.nl

 

Route

 

 

KVK-nummer: 54772028

BTW nummer: NL8514.34.447.B01

Founding partners:

 

  • PwC-logo-wit.png
  • logo stichting doen.png
  •